Η αλήθεια για την αποχώρηση της ΟΝΕΧ από τον Φοίνικα και το επαγγελματικό βόλεϊ

Tα «βρόντηξε» η ΟΝΕΧ από το ελληνικό βόλεϊ, εξαιτίας της έλλειψης επαγγελματικού περιβάλλοντος, της αδιαλλαξίας των Ελλήνων παικτών, της ασυνέπειας της Πολιτείας και της απουσίας των τοπικών φορέων του νησιού.

Η αλήθεια για την αποχώρηση της ΟΝΕΧ από τον Φοίνικα και το επαγγελματικό βόλεϊ

Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός χορηγός του πρωταθλήματος βόλεϊ πατάει φρένο και περιορίζει την επένδυση στο ελληνικό βόλεϊ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες δεν μπορεί να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα που τύποις είναι επαγγελματικό και στην ουσία ερασιτεχνικό.

Η ΟΝΕΧ τα έχει

Με την Πολιτεία, που άλλα χρήματα υποσχέθηκε μέσω της φορολόγησης του στοιχήματος και άλλα έδωσε, ιδιαίτερα στις ομάδες που έπαιξαν σε ευρωπαϊκά κύπελλα και δεν ενισχύθηκαν.

ΠΑΟΚ: Πήρε την Αμερικανίδα Πέιτον Κάφρεϊ

Με την αδιαλλαξία του ΠΑΣΑΠ, που κρατάει δέσμιο το επαγγελματικό βόλεϊ με την άρνηση αύξησης των ξένων παικτών, όταν στα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν υπάρχουν περιορισμοί, ενώ στην Ελλάδα οι παίκτες που μπορούν να παίξουν στις ομάδες τη κορυφής είναι περιορισμένοι και ανακυκλώνονται εδώ και χρόνια οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Στην απουσία επαγγελματισμού των παικτών, που αρκετοί από την περσινή ομάδα επικαλέστηκαν επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους και άφησαν το νησί, παρότι πληρωνόταν πλουσιοπάροχα.

Ο Μιγιαΐλοβιτς του Ολυμπιακού, με παρτενέρ την Παπαφωτίου του ΠΑΟ, πάντρεψε τον Ατανασίεβιτς

Στον εφησυχασμό της τοπικής κοινωνίας και των φορέων, που την άφησαν μόνη, στην κάλυψη των χρεών παρελθόντων χρόνων, αλλά και των εξόδων της περιόδου, με αποτέλεσμα όλα να πληρώνονται από την εταιρεία.

Το πλάνο του νέου Ολυμπιακού...

Γι' αυτούς τους λόγους θα δώσει το σεβαστό ποσόν των 300.000 ευρώ ως χορηγία και ο Φοίνικας πρέπει να βρει τα υπόλοιπα για τη δημιουργία μιας ισχυρής και ανταγωνιστικής ομάδας. Τα λεφτά δεν είναι λίγα, τόσα χρήματα δεν παίρνει απο χορηγία άλλη ομάδα της Volley Leaague, αλλά υπολείπονται κατά πολύ από τα 800.000 που έβαλε την περασμένη περίοδο.

Με δεδομένο οτι η ΟΝΕΧ πλήρωσε όλα τα χρέη του Φοίνικα και έβαλε συνολικα 1.700.000 στο επαγγελματικό βόλεϊ η ζημιά είναι μεγάλη για όλους και ιδιαίτερα για τους παίκτες που στύλωσαν τα πόδια και απειλούν με αποχή από το πρωτάθλημα, αν περάσουν οι 5 ξένοι. Τη στιγμή που δεν υπάρχει ικανός αριθμός Ελλήνων να επανδρώσουν τις ομάδες.

Η ΟΝΕΧ θα πληρώσει τα συμβόλαια των Τζούριτς, Ιερεζουέλο, Μιχάλοβιτς που ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Φοίνικα, αλλά το ζήτημα είναι αν θα παραμείνουν οι τρεις παίκτες που υπέγραψαν με την προϋπόθεση να παίξουν σε μια ανταγωνιστική ομάδα.

Σδραυκάκης στη Σκύδρα, Δεληκώστας για ΟΦΗ, Ορεστιάδα, σούπερ ομάδα η ΑΕΚ (Τα ρόστερ)

Στην ΑΕΚ η Κωνσταντινίδου, Λιάγκη για ΠΑΟΚ, Αντωνακάκη στον Ολυμπιακό (Όλα τα ρόστερ)