Ζήσης, Ανθούλη στον ΠΑΟ, Ράφα, Πετρέας για Ολυμπιακό, φεύγει ο Πρωτοψάλτης...

Tων φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και ο Παναθηναϊκός συμφώνησε πριν τελειώσει το πρωτάθλημα με τον Δημήτρη Ζήση και τη Μάρθα Ανθούλη, ενώ στον Ολυμπιακό προτάθηκαν και συζητούν οι Γιώργος Πετρέας, Ραφαήλ Κουμεντάκης. Προς εξωτερικό Ράπτης, Πρωτοψάλτης, Ανδρεόπουλος.

Ζήσης, Ανθούλη στον ΠΑΟ, Ράφα, Πετρέας για Ολυμπιακό, φεύγει ο Πρωτοψάλτης...

Η διαδρομή Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός καλά κρατεί για τον Δημήτρη Ζήση, ο οποίος σύμφωνα με τους παράγοντες του Ολυμπιακού αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιο του λέγοντας ανάμεσα στα άλλα ότι θέλει να πάρει το πτυχίο του Πολυτεχνείου και δεν μπορεί να κάνει διπλές προπονήσεις με τον Τζουλιάνι, ενώ στον Παναθηναϊκό έχει το ελεύθερο να μη πηγαίνει στις πρωϊνές προπονήσεις και να λείπει όταν η περίσταση το απαιτεί. Στον Πειραιά προσπάθησαν να βρουν λύση, αλλά ο Ζήσης ήταν αρνητικός γιατί προφανώς έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Oλυμπιακός: Και Τζουλιάνι και Τράβιτσα και Στερν

Στο Μαρούσι μετακομίζει για ένα χρόνο και η Μάρθα Ανθούλη, το μεγάλο ταλέντο του ευρωπαϊκού βόλεϊ. Η Θεσσαλονικιά προσπάθησε να πάει στην Ιταλία, αλλά στη γειτονική χώρα παίρνουν τα ταλέντα για τον πάγκο, τα βελτιώνουν και όταν είναι έτοιμα τα βάζουν στην εξάδα. Κάτι τέτοιο δεν το δέχτηκε η Ανθούλη, που κακά τα ψέμματα δεν είναι έτοιμη παίκτρια και για αυτό έμεινε στην Ελλάδα. Την προσέγγισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και προτίμησε για ένα χρόνο τον Παναθηναϊκό.

Πολλές οι 14 ήττες για τον Ολυμπιακό, οι 4 από τον ΠΑΟ, το ένα μπλοκ και η αστοχία Τέπαν

Απο εκεί και πέρα στον Ολυμπιακό προτάθηκαν Γιώργος Πετρέας και Ράφα Κουμεντάκης, γιατί όπως καταλαβαίνετε υπάρχει έλλειψη Ελλήνων παικτών και ανακυκλώνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι στις ομάδες κορυφής. Ο Ολυμπιακός με την απόκτηση ξένου πασαδόρου πρέπει να βρει Έλληνα κεντρικό, μαζί με τον Ζουπάνι, που θα είναι και δεύτερος διαγώνιος. Η αποχώρηση όμως του Ζήση προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στον Ολυμπιακό που ψάχνει λίμπερο. Με δεδομένο ότι τα μόνα λίμπερο που καλύπτουν χώρο και από τους ακραίους στα τζαμ σέρβις είναι οι Κοκκινάκης, Ζήσης, υπάρχει αδιέξοδο. Ο Κοκκινάκης έχει υπογράψει προσύμφωνο με τον ΠΑΟΚ, όπως και ο πασαδόρος Ουόλς και σε αυτή την περίπτωση αν αποκτηθεί ο Γκαράς, πρέπει να συνδυαστεί με ξένο ακραίο με υποδοχή, γι αυτό έχουν στο περίμενε τον Γερμανό Κριστιάν Φρομ.

Στην Αθήνα και μάλλον στον Παναθηναϊκό επιστρέφει ο Ανδρέας Φράγκος, αφού στον πρωταθλητή οι ακραίοι του Ανδρεόπουλος, Πρωτοψάλτης, Ράπτης εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό. Βέβαια κάθε χρόνο τα ακούμε αυτά και μόνο ο δεύτερος έπαιξε εκτός συνόρων.

Στον ΠΑΟΚ όπως προαναφέραμε έμειναν οι Κοκκινάκης, Ουόλς, αλλά όπως αποδείχτηκε πρόσφατα, αρκέστηκαν στην κατάκτηση του κυπέλλου, αφού στο ματς -τίτλος στο Μαρούσι με τον Παναθηναϊκό ήταν όλοι απόντες. Ο ΠΑΟΚ σε αντίθεση με τον προβληματικό Ολυμπιακό μπορούσε να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα, αλλά τα έδωσαν όλα στη Γλυφάδα και πήγαν άδειοι στο Μαρούσι. Η δικαιολογία ότι έκαναν προπόνηση το πρωί του αγώνα , ταιριάζει μόνο σε μικρή ομάδα. Όσον αφορά τον καλύτερο Έλληνα παίκτη την εφετινή περίοδο, τον Ράφα Κουμεντάκη(μαζί με τον Κοκκινάκη) αποδείχθηκε ... λίγος και αντιεπαγγελματίας εκτός αγωνιστικών χώρων. Στην Πυλαία δεν θα κρατήσουν τον Ούντρις που ακούγεται για τον Φοίνικα Σύρου, αλλά η μοίρα της νησιώτικης ομάδας είναι προδιαγεγραμμένη, αφού την έχουν τελευταία επιλογή, παρότι δίνει πλουσιοπάροχα συμβόλαια.

Eπιστροφή του Ιταλού Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο στην ομάδα του Μαρκόπουλου! Ο Ιταλός έκανε ένα πέρασμα και από το Ιταλικό πρωτάθλημα Μπέργκαμο ενώ τον Φεβρουάριο υπόγραψε στην ομάδα της Αραγκόνας Α2 Ιταλίας!

Στον Πανναξιακό ανανέωσε ο Πολωνός Φογκελ Πάτρικ. Η ομάδα της Θέτιδας ανανέωσε με τον Γιώργο Ρούση και έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς! Ο νεοφώτιστος ΖΑΟΝ ανανέωσε με τον Κώστα Λιώση!