Ο Ολυμπιακός περιμένει τον ΠΑΟΚ να κόψει βαθμούς στο Μαρούσι!

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στη Σύρο, με εμφατική νίκη επί του Φοίνικα και τώρα περιμένει τον ΠΑΟΚ να πάρει τη σκυτάλη να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο άδειο Μαρούσι, για  να πάρει κεφάλι στην κούρσα του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός περιμένει τον ΠΑΟΚ να κόψει βαθμούς στο Μαρούσι!

Στην κρίσιμη στιγμή φώναξε “παρών” ο πρωταθλητής, στο κρας τεστ με τον Φοίνικα, όπου όποιος έχανε γινόταν απλός παρατηρητής και χτύπησε τον αντίπαλο του, με το μπλοκ, που ήταν το όπλο της κυκλαδίτικης ομάδας και μάλιστα μέσα στην έδρα της. To νούμερο 8-14 είναι εντυπωσιακό και δεν πρέπει να υπήρξε παιχνίδι, με τον Φοίνικα να υπολείπεται στα μπλοκ. Τουναντίον...

Ο Ολυμπιακός λοιπόν είναι σαφώς βελτιωμένος παιχνίδι με παιχνίδι και απομένει να αποκτήσει διάρκεια, που δεν έχει, και στη Σύρο λίγο έλειψε να χύσει πάλι την καρδάρα με το γάλα όταν προηγήθηκε 0-2, έγινε το 1-2 και 3-9, 8-13 με τον κίνδυνο να οδηγηθεί το ματς στο τάι μπρέικ όπου κερδισμένος θα ήταν ο Παναθηναϊκός. Ευτυχώς ο Σέρβος κομάντο Νίκολα Μιγαίλοβιτς έδειξε την κλάση του και με ένα σερί 11-1 έφερε τον Ολυμπιακό επικεφαλής του ματς. Ο Νίκολα από το 13-8 πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με διαδοχικές ενέργειες από επίθεση, μπλοκ και σερβίς την έφερε στο 14-19, βάζοντας τέλος στο ματς. Στα δυο πρώτα σετ οι Τέπαν, Πέριτς πυροβολούσαν ασταμάτητα, αλλά στη συνέχεια έπαθαν αφλογιστία ( ο Τέπαν έδωσε και άσο, όταν το σερβίς του Φοίνικα ήταν εμφανώς άστοχο) και τη σκυτάλη πήρε ο Μιχαήλοβιτς με τον σταθερό σε όλο το ματς Παγένγκ, που έστησε τείχος στο φιλέ.

Άψογο κουοτσάρισμα του Τζουλιάνι, δεν του βγήκε η αλλαγή του Προύσαλη στο τρίτο σετ, που δεν μπόρεσε να βγάλει δυο νορμάλ άμυνες και έκανε ανορθόδοξο μπλοκ(με το ένα χέρι) ακυρώνοντας την αμυντική διάθεση των συμπαικτών του που μπορούσαν να βγάλουν την επίθεση του Μιχάλοβιτς. Δεν τον δικαίωσε και ο Δαλακούρας που μπήκε για υποδοχή στη θέση του Πέριτς, αλλά και ο Ζουπάνι που έχασε το σερβίς στο 23-22 του τρίτου σετ. Σε ένα αλλοπρόσαλλο σετ που μπορούσε να κερδίσει ο Ολυμπιακός, αλλά καλύτερα που το έχασε γιατί σήκωσε ανάστημα στο τέταρτο και το γύρισε από το 9-3 και 13-8, δίνοντας αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ο Τζουλιάνι μαθαίνει μέρα με τη μέρα την ομάδα του και την προσαρμόζει στις συνθήκες του αγώνα, ακυρώνοντας την διπλή αλλαγή πασαδόρου-διαγώνιου που μας συνήθιζε.

Ο Φοίνικας είχε ξανά, όπως και στον τελικό Κυπέλλου, αδύναμο κρίκο τον Στερν, ενώ δεν τον βοήθησε και ο Φράγκος, με αποτέλεσμα να μπάζει η υποδοχή του. Επιθετικά αξιόπιστος ήταν μόνο ο Μιχάλοβιτς και ο Ιερεζουέλο πάλευε μόνος με τα κύματα.

Τώρα έχουμε το ματς Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, όπου σε περίπτωση νίκης του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός παίρνει κεφάλι και πάει μετά στην Πυλαία για ματς τίτλου. Αν εξάλλου χάσει ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός θα μείνει πίσω από τον Παναθηναϊκό (τον περιμένει τη μεθεπόμενη αγωνιστική στον Ρέντη), αλλά θα παίξει στην Πυλαία με αδιάφορο τον ΠΑΟΚ. Το αποτέλεσμα που συμφέρει τον Ολυμπιακό είναι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3-2 ή 2-3. Ο ΠΑΟΚ πάντως μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, με τη φόρα που πήρε από το Κύπελλο, αρκεί να μην αισθανθεί ενοχλήσεις ο Ούντρις...

ΥΓ: Τζάμπα οι αλχημείες που έκανε η αθλητική δικαστής Μαρία Καράλη για να αθωώσει τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να παίξει με κόσμο το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Φοίνικα. Όλα δείχνουν ότι θα είναι αδιάφορο. Η κυρία Καράλη όμως θα μείνει στην ιστορία της νομικής γιατί μετράει ως το 5, μηδενίζει το κοντέρ και ξεκινάει από την αρχή. Όπως τραγουδάει και η Ελευθερία Αρβανιτάκη “Το μηδέν θα κάνω κύκλο. Τη ζωή μου μηδενίζω, πάει να πει πως ξαναρχίζω, πίσω δεν ξαναγυρίζω"

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (7η)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (8η)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (9η)

Φοίνικας-ΠΑΟΚ(9η)

Και την τελευταία αγωνιστική, Παναθηναϊκός-Φοίνικας

Bαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 15-6 25

2. Ολυμπιακός 15-5 23

3. ΠΑΟΚ 10-10 21

4. Φοίνικας 14-6 20

5. Μίλων 4-15 5

6. Κηφισιά 3-14 4