Δίδυμο Μπονιφάντε - Πάπι στην εθνική βόλεϊ ανδρών

Το δίδυμο Μπονιφάντε-Πάπι αναμένεται να αναλάβει την εθνική βόλεϊ ανδρών.

Δίδυμο Μπονιφάντε - Πάπι στην εθνική βόλεϊ ανδρών

To ιταλικό δίδυμο Ντάντε Μπονιφάντε-Σάμουελ Πάπι αναμένεται να αναλάβει την εθνική βόλεϊ ανδρών, με συνεργάτη τον Κώστα Χριστοφιδέλη.

Μετά τον Αμποντάνζα που ανέλαβε την εθνική γυναικών, η ΕΟΠΕ επιμένει ιταλικά και θα δώσει τα ηνία της εθνικής βόλεϊ ανδρών στο δίδυμο Μπονιφάντε-Πάπι με συνεργάτη τον Κώστα Χριστοφιδέλη που δουλεύει αυτή την εποχή στην Κύπρο.

Ο Σαμουέλ Πάπι υπήρξε μια μεγάλη μορφή του ιταλικού και του παγκοσμίου βόλεϊ με δεκάδες διακρίσεις σε συλλόγους και στην Εθνική Ιταλίας. Ο Μπονιφάντε ήταν πασαδόρος και τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του ως πρώτος προπονητής από χαμηλές κατηγορίες της Ιταλίας.

Ο Τζουλιάνι πρέπει να βρει ηγέτη για τον Ολυμπιακό!

Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες, αλλά δεν έχουν ακόμη ευτυχή κατάληξη καθώς απομένουν λεπτομέρειες για τη συμφωνία... Οι Μπονιφάντε-Πάπι θα είναι διάδοχοι του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, που προτίμησε τον Παναθηναϊκό από την Εθνική, καθώς υπήρχε ασυμβίβαστο.

O Μπονιφάντε ήταν τρία χρόνια δεύτερος προπονητής στην Τρεντίνο και φέτος πρώτος προπονητής στη Volley Prata, με συνεργάτη τον Πάπι στην Α3 όπου κατέκτησε το Κύπελλο. Έπαιξε σε Τρεντίνο, Τρεβίζο, Πιατσέντσα, Σκρα, Ρόμα...

Ο Πάπι είναι μέλος της Walk of Fame της Ιταλίας, καθώς ήταν στέλεχος της εθνικής Ιταλίας από το 1993 ως το 2012 , έπαιξε σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, κερδίζοντας δυο αργυρά και δυο χάλκινα μετάλλια. Κέρδισε 3 Ευρωβόλεϊ και 5 Παγκόσμια Λιγκ.

Έπαιξε σε Φαλκονάρα, Κούνεο, Τρεβίζο, Πιατσέντσα με τις οποίες κατέκτησε 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Cev Cup, 4 Tσάλεντζ Καπ και 6 πρωταθήματα Ιταλίας.

Την περίοδο 2019-21 ήταν τεχνικός διευθυντής στην εθνική Ιταλίας, με την οποία κατέκτησε πέρυσι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πολωνία.