Ο Ανδρεόπουλος αποφασίζει για Ράφα, Τζιουμάκα, Φράγκο

Ο  Δημήτρης Ανδρεόπουλος επέστρεψε στις προπονήσεις της Εθνικής βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ αναμένεται το βράδυ και μετά από συνάντηση και με τον Μάριο Γκιούρδα θα βγει το πόρισμα για το τι μέλει γενέσθαι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

Ο Ανδρεόπουλος αποφασίζει για Ράφα, Τζιουμάκα, Φράγκο

Το πρόβλημα εστιάζεται στους Ράφα Κουμεντάκη, Ανδρέα Φράγκο, Γιώργο Τζιουμάκα, τους τρεις από τους αδειούχους που εντάχθηκαν στην Εθνική μετά τους Μεσογειακούς Αγώνες . Παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι, ο τελευταίος μάλιστα υπέρβαρος, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ανισορροπία στις προπονήσεις, που δεν βελτιώθηκε με τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια.

Οι δυο ήττες από τη Λευκορωσία επιβάρυναν την κατάσταση και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος σε κατάσταση πανικού προφανώς, είπε στους εμβρόντητους παίκτες ότι παραιτείται. Ενδέχεται να προκάλεσε και τεχνητή κρίση...

Μετά από συζήτηση όμως με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο, πείσθηκε να ανακαλέσει την παραίτηση του, αφού θα εθεωρείτο ρίψασπις αν παρατούσε την Εθνική λίγες ημέρες πριν από τα προκριματικά του Ευρωβόλει και πάνω απ όλα δεν θα αναλάμβανε ουδείς για μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλο ρίσκο.

Τώρα πλέον ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος καλείται να λύσει ο ίδιος τον Γόρδιο Δεσμό που προκάλεσε και ο ίδιος, αφού πρέπει να διαχειριστεί μόνος το πρόβλημα, καθώς ο Γιώργος Καραμπέτσος του έδωσε εν λευκώ τη διαχείριση του και θα συμφωνήσει όποια κι αν είναι η απόφαση του. Είτε κρατήσει και τους τρεις, είτε διώξει τον έναν, τους δυο ή και τους τρεις βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υπόθεση πρόκριση ή καλύτερα υπογράφοντας ιδιοχείρως τον αποκλεισμό της Εθνικής από το Ευρωβόλει, παρότι ο προκριματικός όμιλος είναι... βούτυρο.

Από την άλλη όμως, η Εθνική ταλανίστηκε στο παρελθόν από κρούσματα απειθαρχίας, τις παλινωδίες του Φιλίποφ και τα καπρίτσια του Τζούριτς και υπάρχει και η άποψη «κάποτε πρέπει να καθαρίσει η κατάσταση, ακόμη κι αν πρέπει να θυσιάσουμε την πρόκριση. Να σπάσει το απόστημα»

Κι εδώ μπαίνει το μεγάλο δίλημμα. Οι Φράγκος, Κουμεντάκης δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, απλά επέστρεψαν ανέτοιμοι, σε αντίθεση με τους Πρωτοψάλτη, Κοκκινάκη που ήταν σαν να μην έφυγαν μια ημέρα. Ο Τζιουμάκας εξάλλου πλήρωσε το πειθαρχικό παράπτωμα του(άργησε να ξυπνήσει) με αποκλεισμό από ένα φιλικό αγώνα.

Αν οι «τρεις» επέστρεψαν ανέτοιμοι, έπρεπε να φύγουν την επόμενη ημέρα και όχι μετά από δυο εβδομάδες, τη στιγμή μάλιστα που στο φιλικό με τη Λευκορωσία, όταν χάσαμε με 3-2 ήταν οι κορυφαίοι (Τζιουμάκας 17 (17/30 επ.), Κουμεντάκης 21 (20/34 επ., 1 μπλοκ, 58% υπ. - 16% άριστες), Φράγκος 17 (15/26 επ., 2 άσσοι, 46% υπ. - 26% άριστες).

Βέβαια στο άλλο ματς όπου χάσαμε 3-0 ο Φράγκος είχε 1 πόντο, (1/6 επ., 56% υπ. - 25% άριστες), ο Κουμεντάκης απλή συμμετοχή και ο Τζιουμάκας 2(2/4)

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος λοιπόν πρέπει να λύσει το Γόδιο Δεσμό. Ή αποκλείει καθυστερημένα και τους τρεις, στηρίζεται σε Κοκκινάκη, Καπετανίδη, Πρωτοψάλτη, Δαλακούρα, Ράπτη και αποχαιρετά την πρόκριση ή βρίσκει τη χρυσή τομή και με την κρίση που προκάλεσε ο ίδιος αφυπνίζει τους πάντες.

Αυτός έχει το καρπούζι, αυτός και το μαχαίρι και θα κριθεί από τα αποτελέσματα, όταν μάλιστα όλα πήγαιναν καλά ως το τέλος των Μεσογειακών Αγώνων, απ όπου γυρίσαμε με το χάλκινο μετάλλιο.