Oλυμπιακός: Έρχεται την Δευτέρα ο Ρενέ Τέπαν

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την τουρκική Τοκάτ και ο Εσθνός διαγώνιος Ρενέ Τέπαν έρχεται την Δευτέρα στην Ελλάδα.

Oλυμπιακός: Έρχεται την Δευτέρα ο Ρενέ Τέπαν

Ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει από την Παρασκευή με τον Εσθονό διαγώνιο Ρενέ Τέπαν και απέμενε το οκ της τουρκικής Τοκάτ για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, κάτι που έγινε πριν από λίγο.

Οι Τούρκοι ζητούσαν χρήματα, ο Ολυμπιακός πρότεινε να τους παραχωρήσουν τον Γάλλο διαγώνιο Τζόνι Βεντ και ένα χρηματικό ποσό και από ώρα σε ώρα αναμένεται και η έγγραφη συμφωνία τους.

Ολυμπιακός: Ο Εσθονός Ρενέ Τέπαν για τη θέση του διαγώνιου

Ο Εσθονός διαγώνιος Ρενέ Τέπαν θα έρθει την Δευτέρα στην Ελλάδα και από την Τρίτη θα ξεκινήσει προπονήσεις, προκειμένου να παίξει στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ, ένα ματς που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Τον Τέπαν επέλεξε ο Ιταλός προπονητής Αλμπέρτο Τζουλιάνι, εστίασε από την αρχή στον Εσθονό παίκτη, πήρε τη γνώμη του συμπατριώτη του Λορεντσέτι που τον είχε στην Τρεντίνο και τον χαρακτήρισε "μαχητή". Ο Τζουλιάνι επέμενε παρά την αρχική άρνηση της Τοκάτ, για την απόκτηση του και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα.

Βάση των περιορισμένων λύσεων αυτή την εποχή ο Τέπαν είναι καλή περίπτωση για τον Ολυμπιακό και στο χθεσινό εκτός έδρας ματς με τη Φενέρμπαχτσε η ομάδα του κέρδισε 1-3 (25-27, 23-25, 25-20, 21-25) με 25 πόντους του Εσθονού με 58% στην επίθεση(23/40 επιθέσεις, 2 άσοι)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΤΟΚΑΤ 1-3

Ο Ρενέ Τέπαν γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1993 και έχει ύψος 1.97.

Ξεκίνησε από την εσθονική Παρνού και συνέχισε σε Ταρτού(πρωτάθλημα), Σίτα ντε Καστέλο (Ιταλία), Ίνσμπρουγκ (Αυστρία, 2 πρωταθλήματα), Τρεντίνο (Ιταλία), Μπελσάτοφ (Πολωνία) όπου έπαιζε ως αντικαταστάτης του θρύλου Βλάζλι, κατέκτησε το Σούπερ Καπ και έφτασε ως τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Έσπασε το διετές συμβόλαιο του και πήγε στη Πουατιέ(Γαλλία) απ΄ όπου έφυγε τον Φεβρουάριο για την Μασέικ(Βέλγιο). Με την πανδημία επέστρεψε στην Ταλίν (Εσθονία, νταμπλ) και φέτος ξεκίνησε στην Τοκάτ(Τουρκία).