Στην Πάντοβα αντί για τον Φοίνικα Σύρου τελικά ο Τσίμερμαν

H ιταλική Πάντοβα πλήρωσε τη ρήτρα που υπήρχε στη συμφωνία του Γιάν Τσίμερμαν με τον Φοίνικα Σύρου και απέκτησε αυτή τον Γερμανό διεθνή πασαδόρο.

Στην Πάντοβα αντί για τον Φοίνικα Σύρου τελικά ο Τσίμερμαν

Τι και αν ο Φοίνικας Σύρου είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Γιαν Τσίμερμαν από τα τέλη του περασμένου Μαΐου, προκειμένου να εντάξει στη... μηχανή του τον Γερμανό πασαδόρο;

Ο 28χρονος διεθνής τελικά κατέληξε στην Πάντοβα, η οποία ανακοίνωσε την απόκτησή του με κάθε επισημότητα το βράδυ της Δευτέρας (19/7), έτσι ο Τσίμερμαν θα συνεχίσει την καριέρα του στη γειτονική Ιταλία και όχι στη Volley League.

O μαέστρος Τσίμερμαν στην ορχήστρα του Φοίνικα, με προεδρική παρέμβαση (vids)

Πώς, όμως, συνέβη αυτό; Το ιταλικό κλαμπ ενδιαφέρθηκε έντονα για την περίπτωση του Γερμανού αθλητή και χρειάστηκε να πληρώσει τη ρήτρα που υπήρχε στη συμφωνία του παίκτη με τον Φοίνικα, καταβάλλοντας ένα ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ.

Έτσι η ομάδα της Σύρου έδωσε τη συγκατάθεσή της και ο Γιαν Τσίμερμαν θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Πάντοβα για τη σεζόν 2021-2022.

Ο Τσίμερμαν γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1993, έχει ύψος 1.90 και είναι στέλεχος της εθνικής Γερμανίας. Κατέκτησε το νταμπλ Γερμανίας με τη Φριντριχσάφεν (2014-15), το Κύπελλο Γερμανίας το 2014, το πρωτάθλημα Βελγίου το 2019 (Μαασέικ) και το Σούπερ Καπ Ιταλίας το 2021 (Περούτζια).