Οι λάθος θέσεις του Μίλωνα στο ματς με τον Φίλιππο Βέροιας-vid

Πολύ φασαρία έγινε στη Volley League ανδρών στο ματς Μίλωνα-Φίλιππος Βέροιας για τις λάθος θέσεις των γηπεδούχων στο τάι μπρέικ, όπου ορθώς σφυρίχτηκαν από τον διαιτητή Μενεσλή και κακώς πήρε πίσω την απόφαση του μετά τις διαμαρτυρίες του Θανάση Ψάρρα. Δείτε το βίντεο... 

Οι λάθος θέσεις του Μίλωνα στο ματς με τον Φίλιππο Βέροιας-vid

Στην περιστροφή 1 πριν από την εκτέλεση του σέρβις από τον αθλητή της Βέροιας οι θέσεις των παικτών του Μίλωνα είναι σωστές(ο παίκτης της ζώνης 4 είναι αριστερά του παίκτη της ζώνης 3).

Ο δεύτερος διαιτητής ελέγχει τις θέσεις της ομάδας που υποδέχεται τη μπάλα στην επαφή του σέρβερ. Στην επαφή που γίνεται από τον σέρβερ βλέπουμε ότι ο παίκτης της ζώνης 4 έχει μετακινηθεί, βρίσκεται δεξιά του παίκτη της ζώνης 3 και δημιουργεί πλεονέκτημα για την ομάδα που υποδέχεται(λάθος θέσεις). Η υπόδειξη του διαιτητή για λάθος θέσεις μεταξύ των παικτών της ζώνης 3 και 4 είναι σωστή. Κακώς πήρε πίσω την απόφαση μετά τις διαμαρτυρίες του Ψάρρα και το ερώτημα είναι, 5 σετ έπαιζε λάθος ο Μίλωνας και το ανακάλυψαν στο τέλος του τάι μπρεικ;

Για την ιστορία η πρώτη διαιτητής Κυριοπούλου ορθώς απέβαλε τον Ψάρρα γιατί μπήκε στο γήπεδο. Ευτυχώς για όλους κέρδισε ο Φίλιππος γιατί διαφορετικά θα είχαμε αλλοίωση αποτελέσματος.

Ο προπονητής του Μίλωνα έκανε φασαρία και έβαλε λάθος φωτογραφία στο fb. Νομίζει ότι οι παίκτες του μπορούν να μετακινηθούν με το που ξεκινάει την ενέργεια ο σερβερ και όχι στην επαφή του! Και οι διαιτητές βέβαια κακώς παρασύρθηκαν από τις διαμαρτυρίες του και πήραν πίσω την απόφαση τους. Και μάλιστα έδωσαν επανάληψη και ήταν πάλι λάθος θέσεις, τις οποίες δεν σφύριξαν.

Για την ιστορία πρώτη φορά αυτό το έκανε η εθνική Αμερικής το 92 στη Βαρκελώνη με τον Τίμονς γιατί ήταν κακός επιθετικός από τη ζώνη 4. Επίσης πέρσι το έκανε ο Χέινεν στην Περούτζια με τον Ατανασίεβιτς, για να χτυπάει ο Λεόν από τη ζώνη 5. Πέρυσι το έκανε και ο Ορφανός στη Σύρο στα ημιτελικά με τον Ολυμπιακό! Το έκαναν όμως σωστά. Οι παίκτες δεν μπορούν να μετακινηθούν με το που ξεκινάει την ενέργεια ο σερβερ, αλλά στην στην επαφή του με την μπάλα.

Η αποβολή του Ψάρρα