Γιούριτσιτς αντί Ορφανού στον πάγκο του Φοίνικα Σύρου!

Ο Ιγκόρ Γιούριτσιτς είναι ο νέος προπονητής του Φοίνικα Σύρου, παίρνοντας τη... σκυτάλη στον πάγκο των νησιωτών από τον αποχωρήσαντα Γιάννη Ορφανό.

Γιούριτσιτς αντί Ορφανού στον πάγκο του Φοίνικα Σύρου!

Αλλαγή... φρουράς προέκυψε στον πάγκο του Φοίνικα Σύρου, καθώς το προπονητικό πόστο της νησιώτικης ομάδας ανέλαβε ο Ιγκόρ Γιούριτσιτς.

Ο 46χρονος Κροάτης αντικαθιστά στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Σύρου τον Γιάννη Ορφανό, ο οποίος απολύθηκε επειδή απαίτησε την αντικατάσταση των Πρωτοψάλτη, Στερν με τους οποίους δεν είχε καλές σχέσεις. Κι επειδή είχαν αποφασίσει την απόλυση ανακοίνωσαν άμεσα την πρόσληψη του νέου προπονητή.

Ως αθλητής ο Γιούριτσιτς έκανε καριέρα στη Γαλλία και εκεί ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, με ένα μικρό πέρασμα από το Βέλγιο (Μένεν), έχοντας την καλύτερη του στιγμή με την Τουρκουά, με την οποία έφτασε ως το το κύπελλο Γαλλίας τη σεζόν 2018-2019, οπότε και είχε αποκλειστεί στον ημιτελικό από την Πουατιέ του Μενέλαου Κοκκινάκη.

Το μεγάλο άλμα το έκανε το περασμένο καλοκαίρι όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπέλγκοροντ, αλλά η παραμονή του στην πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα αποδείχθηκε σύντομη, καθώς απομακρύνθηκε ύστερα από μόλις δύο αγωνιστικές (στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Γιούριτσιτς δεν είναι το μοναδικό που έπεσε στο... τραπέζι από τους επιτελείς του Φοίνικα για τον διάδοχο του Ορφανού στον πάγκο. Μερικά από αυτά που ακούστηκαν μέχρι να επιλεχθεί ο Κροάτης ήταν του Ιταλού Τζιανίνι, του Αυστραλού Λεμπέντεφ και του Ρουμάνου Τανάσε.