Οι άνδρες του Ολυμπιακού για Τσάμπιονς Λιγκ, οι γυναίκες Τσάλεντζ, επιστροφή ΠΑΟ

Στο Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ ανδρών έχουν δικαίωμα συμμετοχής δύο ελληνικές ομάδες με την προϋπόθεση ότι έχουν πάρει μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα και να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Οι  άνδρες του Ολυμπιακού για Τσάμπιονς Λιγκ, οι γυναίκες Τσάλεντζ, επιστροφή ΠΑΟ

Σε περίπτωση άρνησης στο Τσάμπιονς Λιγκ οι ελληνικές ομάδες μπορούν να δηλώσουν στο Τσάλεντζ Καπ ή στο CEV Cup, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στο ταμπλό.

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε πως είναι στην αναζήτηση γυμναστηρίου χωρητικότητας 3.000 θέσεων που είναι βασική προϋπόθεση ώστε να δηλώσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, διαφορετικά θα παίξει στο Κύπελλο CEV και τη θέση του στους ομίλους θα πάρει ο ΠΑΟΚ. Η απόφαση θα ληφθεί την Δευτέρα.

Ο ΠΑΟΚ δια του εκπροσώπου του Κώστα Παϊσιάδη βεβαίωσε τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ηρακλής δια του εκπροσώπου του Μάκη Καλαϊτζίδη βεβαίωσε την συμμετοχή του «γηραιού» στα κύπελλα Ευρώπης 2018-19 αλλά την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα πάρει τη θέση στο CEV Cup ή στο Τσάλεντζ Καπ, ενώ υπάρχει “παράθυρο” να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αφού δεν δήλωσε τέταρτη ελληνική ομάδα.

Εκκρεμεί απάντηση του Ηρακλή Χαλκίδας για το εάν θα δηλώσει συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά κύπελλα ενώ δέσμευση του νέου Δ.Σ. της ΕΣΑΠ είναι να καλυφθούν όλες οι θέσεις των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης 2018-19.

Στις γυναίκες, ο Ολυμπιακός, ο Άρης και ο ΑΟΘήρας δήλωσαν στο Τσάλεντζ Καπ, στο οποίο είχε δικαίωμα συμμετοχής μόνο η τελευταία , αφού ο Ολυμπιακός μπορούσε να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Άρης στο Cev Cup. O Oλυμπιακός δεν δήλωσε στην κορυφαία διοργάνωση γιατί δεν είχε γυμναστήριο 3.000 θέσεων. Υπάρχει περίπτωση να μη δεχθεί η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία και τον Ολυμπιακό και τον Άρη στο Τσάλεντζ Καπ και μια από τις δυο να αναγκασθεί να παίξει στο Cev Cup.