Τον Ηρακλή τον... αποχώρησαν οι βολεϊμπολίστες, κορονοϊός, εκλογές ΕΟΠΕ

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τη νίκη των βολεϊμπωλιστών, που βοήθησαν στην ... κάθαρση της ΕΣΑΠ  στο θέμα Ηρακλή, αφού η ίδια αδυνατεί να κάνει αυτοκάθαρση, για τη νέα προκήρυξη, για το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν υποβιβάζεται κανείς, για τον κορονοϊό στην ΑΕΚ και για τις εκλογές της ΕΟΠΕ...

Τον Ηρακλή τον... αποχώρησαν οι βολεϊμπολίστες, κορονοϊός, εκλογές ΕΟΠΕ

Τελικά τον Ηρακλή δεν τον έδιωξαν από τη Βόλεϊ Λιγκ, ούτε ο Τορνατόρος, ούτε η ΕΣΑΠ, παρά μόνο οι παίκτες που έχασαν τα λεφτά τους και θα τα διεκδικήσουν από τον Ερασιτέχνη Ηρακλή.

***Οι παίκτες και ειδικά αυτοί που έχουν να παίρνουν λεφτά δεν δέχθηκαν για έναν ακόμη χρόνο την ασυνέπεια του Ηρακλή και της ΕΣΑΠ (φέτος υπήρξε και εμπλοκή της ΕΟΠΕ), που έκανε διακανονισμό, πλήρωνε την πρώτη δόση, έπαιρνε χαρτί συμμετοχής και μετά εξαφανιζόταν.

***Τις 100 δόσεις τις δέχθηκαν οι παίκτες για τα νέα χρέη, όχι όμως για τις τελεσίδικες αποφάσεις χρόνων, όπου κι εκεί επιχείρησαν να εφαρμόσουν τη ρύθμιση-παγίδα με την πληρωμή μόνο της πρώτης δόσης.

***Υπήρξε και παρέμβαση Αυγενάκη σε Ταρνατόρο, γιατί ήταν αντισυνταγματικό να υπάρξει ρύθμιση σε τελεσίδικες υποθέσεις χρεών. Ή τα πληρώνεις όλα και παίζεις ή δεν τα πληρώνεις και φεύγεις. Όχι μεσοβέζικες λύσεις που υιοθετούσε τόσα χρόνια το παρεάκι…

*** Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, τα χρέη του Ηρακλή δεν τα προκάλεσε η τελευταία διοίκηση, αλλά αυτή που πήρε το πρωτάθλημα στα χαρτιά από τον Φοίνικα. Και οι Συριανοί παρόλα αυτά τους στήριξαν, στη λογική της συντεχίας και δεν ψήφισαν κατά της συμμετοχής. Φοβήθηκαν μη τους κάνει "ντα" η ΕΣΑΠ. Φυγομαχία και δειλία...

***Από εκεί και πέρα πρέπει να ξαναδούν την προκήρυξη, γιατί θα γίνει έστω και κατά τύχη το καλύτερο πρωτάθλημα με οκτώ ομάδες, αλλά θα επαναφέρουν την επόμενη χρονιά πρωτάθλημα 10 ομάδων για να… είμαστε πολλοί.

***Το μίνι πρωτάθλημα 5-8, εξάλλου, θα είναι άνευ ουσίας, αφού δεν υποβιβάζεται κανείς. Κι αυτό γιατί θα παίξει η όγδοη ομάδα με τέσσερις ξένους κόντρα στην τρίτη της Πρι Λιγκ του ενός ξένου και δεν θα έχει νόημα τέτοιο ματς. Εκτός κι αν διαλυθεί η όγδοη ομάδα...

***Κι αυτό προστέθηκε τώρα, αν και το σωστό είναι να πέφτουν ο έβδομος και ο όγδοος της Βόλεϊ Λιγκ και να ανεβαίνουν ο πρώτος και ο δεύτερος της Πρι Λιγκ, για να καθιερώσουμε πρωτάθλημα των οκτώ υγιών ομάδων.

***Είναι ντροπή να αλλάζει η ΕΣΑΠ την προκήρυξη του Λιγκ Καπ σε λίγες ώρες για να παίξει ο Ηρακλής στο Λιγκ Καπ (η ευθύνη είναι του Ολυμπιακού, του Φίλιππου Βέροιας, της Κηφισιάς, του Φοίνικα Σύρου, του Μίλωνα και του ΟΦΗ) και να μην επιτρέπουν στους πρώην παίκτες του Ηρακλή να μεταγραφούν άμεσα σε άλλη ομάδα.

***Τι φταίνε τα παιδιά που διαλύθηκε ο Ηρακλής με συνυπευθυνότητα όλης της ΕΣΑΠ και έμειναν άνεργοι; Ας τους πληρώσει η ΕΣΑΠ… Και φυσικά δεν φταίει ο Σμαραγδής που υπέγραψε συμβόλαιο 100.000 ευρώ και μετά ο Ηρακλής δεν μπορούσε να το πληρώσει.

*** Και είναι ρεβανσισμός να λες "αν υπογράφατε τη συμφωνία δεν θα υπήρχε πρόβλημα" , όταν για τα του οίκου τους λειτουργούν με περισσό αμορλισμό και για αυτονόητα πράγματα κωλυσιεργούν.

***Σύμφωνα με καταγγελίες, η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, κι ενώ είχε κρούσματα, έπαιξε φιλικό με τον Φλοίσβο και ένας αθλητής του Φλοίβου διαγνώσθηκε μετά με κορονοϊό, ενώ η ΑΕΚ έπαιξε και με την εφηβική ομάδα της Κηφισιάς.

***Η ΑΕΚ από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι η ανδρική ομάδα απείχε έξι ημέρες από τις προπονήσεις και έκανε τεστ σε όλη την ομάδα. Ντετέκτιβ δεν είμαστε, ας κρίνουν οι αρμόδιοι ποια είναι η αλήθεια και ας πράξουν ανάλογα. Ο Ολυμπιακός και όλες οι άλλες ομάδες στο ποδόσφαιρο, πάντως, δημοσιοποίησε τα ονόματα των αθλητών του που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό.

***ΥΓ.: Στο μπάσκετ ο Φασούλας, στον ΣΕΓΑΣ η Κελεσίδου, στην ΚΟΕ ο Γιαννόπουλος, στην ΕΟΠΕ; Παλιά ηγήθηκαν οι Τριανταφυλλίδης, Καζάζης, Ντράγκοβιτς…Μαντέψτε