Ηρακλής: Τι αναφέρει η ανακοίνωση απόσυρσης από το πρωτάθλημα - Ο ρόλος του Σαχτράτζε

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΑΑ Ηρακλής επισημοποίησε τη μη κάθοδο της ομάδας στο πρωτάθλημα της Volleyleague.

Ηρακλής: Τι αναφέρει η ανακοίνωση απόσυρσης από το πρωτάθλημα - Ο ρόλος του Σαχτράτζε

Οριστική απόσυρση για τον Ηρακλή λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Volleyleague ανδρών.

Το «κυανόλευκο» ΤΑΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (19/10) έκανε γνωστό επισήμως ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης αδυνατεί να συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση της μεγάλης κατηγορίας.

Στη μακροσκελέστατη ανακοίνωση που ακολουθεί η διοίκηση του συλλόγου αναλύει τα γεγονότα και τους λόγους που οδήγησαν στη μη κάθοδο του Ηρακλή.

Ο «Γηραιός» ήδη δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, επιχειρώντας να αρχίσει από εκεί την προσπάθεια επανεκκίνησης και σταδιακής επανάκαμψής του στην ελίτ του εγχώριου βόλεϊ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΑ Ηρακλής αναφέρει τα εξής:

«Το ΔΣ του ΑΣ Ηρακλής 2015 με θλίψη ανακοινώνει τη μη κάθοδο της ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Volleyleague.

Από τη διακοπή του περσινού πρωταθλήματος τον Μάρτιο είχαμε δημόσια δηλώσει ότι σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί ο νέος κανονισμός σχέσεων με τον ΠΑΣΑΠ και η υποχρεωτικότητα των διακανονισμών με τους αθλητές, ο Ηρακλής δεν θα μπορέσει να συνεχίσει στην Α1. Μετά την αποτυχία της συμφωνίας με αποκλειστική υπαιτιότητα του ΠΑΣΑΠ, ο Ηρακλής ήρθε σε συμφωνία με τον Γεωργιανό επιχειρηματία Λεβάν Σαχτράτζε, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση του ΤΑΑ και με τη συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα 5/10/20 ανακοίνωσε δημόσια τη συμφωνία μας και όρισε τον κ. Απόστολο Τσιπίδη πρόεδρο του ΤΑΑ Ηρακλής 2015.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Σαχτράτζε εξόφλησε τις μέχρι εκείνη τη στιγμή οικονομικές υποχρεώσεις του ΤΑΑ προς τους αθλητές της φετινής ομάδας καθώς και κάποιες προηγούμενες εκκρεμότητες. Το δε νομικό επιτελείο του ΤΑΑ πήρε από τον ίδιο τον κ. Τσιπίδη εντολές για επαφές και ραντεβού με τους πρώην αθλητές που τους οφείλονταν χρήματα.

Μάλιστα ο κ. Τσιπίδης εκπροσωπώντας τον κ. Σαχτράτζε ήρθε και μόνος του σε επαφή με κάποιους αθλητές, καθώς επίσης ήταν παρών και στη συμφωνία με τη δικηγόρο του κ. Σμαραγδή.

Τέλος ο Ηρακλής από τη Volley League ανδρών - Πρωτάθλημα με 8 ομάδες και νέα κλήρωση

Την προηγούμενη Κυριακή 11/10/20 ο κ. Τσιπίδης έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό των Αθηνών, όπου δήλωσε πως ο νέος ιδιοκτήτης του ΤΑΑ έδωσε σε μία εβδομάδα 250.000 ευρώ για τις υποχρεώσεις της ομάδας! Σε επικοινωνία μας με τον κ. Σαχτράτζε, όπου του επισημάναμε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν μπορεί να είναι σοβαρές δηλώσεις, μας απάντησε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν τον αντιπροσωπεύουν και ''από εδώ και πέρα'' να επικοινωνούμε μόνο μαζί του.

Τις τελευταίες ημέρες, μετά από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον κ. Τσιπίδη και τη θέση του στο ΤΑΑ Ηρακλής 2015, ο κ. Σαχτράτζε ''απαίτησε'' από τη διοίκηση του σωματείου να εκδώσει ''ανακοίνωση στήριξης'' στον κ. Τσιπίδη προκειμένου να συνεχίσει ο ίδιος στον Ηρακλή.

Δεν αμφιβάλλουμε για το οικονομικό μέγεθος του κ. Σαχτράτζε, γι' αυτό άλλωστε και τον εμπιστευτήκαμε και του μεταβιβάσαμε τη διοίκηση του ΤΑΑ. Κατ' επέκταση το ποιον θα εμπιστευτεί για να τοποθετήσει στη διοίκηση είναι αποκλειστικά δικό του ζήτημα και δική του απόφαση. Εμείς έχουμε αποδεχτεί εξαρχής οποιαδήποτε απόφασή του γι' αυτό.

Άλλωστε σεβόμενοι τη συμφωνία μαζί του, συγκαλέσαμε ήδη τη ΓΣ του σωματείου, η οποία, αφού έκανε αποδεκτή την παραίτηση του προηγούμενου ΤΑΑ, αποφάσισε τη μεταβίβαση της οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης του ΤΑΑ στον κ. Σαχτράτζε και την εκλογή του νέου ΤΑΑ και περιμένουμε εδώ και μέρες την υπόδειξη από αυτόν των μελών της διοίκησης του ΤΑΑ.

Σήμερα όμως είμαστε μόλις 2 ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα εξετάσει την αδειοδότηση του ΤΑΑ Ηρακλής 2015 και μόλις 5 ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Περιμέναμε μέχρι σήμερα, όπως είχε δεσμευτεί ο κ. Σαχτράτζε, στην τελευταία επικοινωνία του με μας, την Παρασκευή και όπως είχε δεσμευτεί στον πρόεδρο της ΕΣΑΠ σε επικοινωνία τους, την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ, ότι θα τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Τα περιθώρια τελείωσαν.

Σε αυτά τα πέντε χρόνια καταφέραμε πάρα πολλά πράγματα δυσανάλογα με τη βοήθεια που είχαμε. Καταφέραμε να ξαναπαίξει το τμήμα βόλεϊ στην Α1, έφτασε σε δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος, μπήκε ξανά στα ευρωπαϊκά σαλόνια, αποπληρώνοντας ταυτόχρονα το μισό χρέος από τα 820 χιλιάρικα που κληρονομήσαμε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που σε αυτά τα πέντε χρόνια ήταν δίπλα μας στηρίζοντας την προσπάθεια.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ για την προσπάθεια που κάνανε μέχρι και την τελευταία στιγμή για να μπορέσει να κατέβει η ομάδα, καθώς και τη συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων ΤΑΑ που ήταν μαζί μας από την αρχή έως το τέλος».