Σκάνδαλο: Τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για επεισόδια σε ματς του Παναθηναϊκού!

Το είδαμε κι αυτό. Η Ομοσπονδία Βόλεϊ (ΕΟΠΕ) τιμώρησε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για επεισόδια που έγιναν μακριά από το γήπεδο που αγωνίζονταν οι «πράσινοι».

Σκάνδαλο: Τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για επεισόδια σε ματς του Παναθηναϊκού!

Το πειθαρχικό όργανο της ΕΟΠΕ επέβαλε ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και στις δυο ομάδες που θα τις εκτίσουν στο πρωτάθλημα της Volleyleague 2018-19.

Τα συγκεκριμένα επεισόδια σημειώθηκαν στις 21 Φεβρουαρίου 2018 όταν διεξαγόταν το παιχνίδι Παναθηναϊκού-Εθνικού στο κλειστό της Καλλιθέας. Τότε οπαδοί του Παναθηναϊκού βγήκαν από το γήπεδο κι αφού ενώθηκαν με άλλους, επιτέθηκαν σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην περιοχή.

Το γεγονός ότι οι συμπλοκές ανάμεσα στους οπαδούς έγιναν ένα περίπου χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο δίχως να επηρεαστεί από αυτό η διεξαγωγή της αναμέτρησης ουδόλως ελήφθη υπόψη από την αθλητική δικαστή της ομοσπονδίας.

Με την απόφαση όμως αυτή δημιουργείται δεδικασμένο για περιπτώσεις επεισοδίων έξω από τα γήπεδα και οι ομάδες κινδυνεύουν με τιμωρία ακόμη κι αν δεν αγωνίζονται οι ίδιες, όπως έγινε στην περίπτωση του Ολυμπιακού.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ αναφέρει:

Εκδικάστηκαν σήμερα Τρίτη 5 Ιουνίου οι υποθέσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού από το πειθαρχικό όργανο της Ε.Ο.ΠΕ., για τα επεισόδια των φιλάθλων των δύο ομάδων μετά την αναμέτρηση των «πρασίνων» με τον Εθνικό Πειραιώς στις 21 Φεβρουαρίου για το Κύπελλο Ανδρών. Όπως αποφασίστηκε, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της νέας σεζόν.