Γιατί έφυγαν Ντρζίζγκα, Αλεξίεφ από τον Ολυμπιακό

Οι λόγοι αποχώρησης του Πολωνού και του Βούλγαρου και οι λύσεις στο πρόβλημα 

Γιατί έφυγαν Ντρζίζγκα, Αλεξίεφ από τον Ολυμπιακό

Mετά τον Φαμπιάν Ντρζίζγκα , παρελθόν αποτελεί για τον Ολυμπιακό και ο Τοντόρ Αλεξίεφ, με τους δυο παίκτες να έχουν κάτι κοινό τον ίδιο μάνατζερ, τον Σέρβο που μένει στη Γαλλία τον Ζορζ Ματιάσεβιτς, που ανακοίνωσε τις δυο μεταγραφές στον προσωπικό λογαριασμό του στο tweeter.

Για τον Πολωνό πασαδόρο δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού η προσφορά της Λοκομοτιβ Νοβοσιμπίρσκ ήταν μυθική και έφτανε τις 250.000 δολάρια, όταν στον Ολυμπιακό έπαιρνε 100.000 ευρώ. Όσο κι αν γοήτευαν τον Ντρζίζγκα και την κυρία Ντρζίζγκα η θάλασσα, ο ήλιος και ο Ολυμπιακός, τα λεφτά ήταν πολλά …

Έτσι κι αλλιώς ο Πολωνός ήταν εκτός πλάνων, αφού ανακοίνωσε την μετακόμιση του πριν από τη λήξη της εφετινής περιόδου.

Απο εκεί και πέρα ο Μουνιόθ, που συμφώνησε προφορικά με τον Ολυμπιακό, ζήτησε να μείνουν οι άλλοι τέσσερις ξένοι, Αλεξίεφ, Ραούβερντινκ, Οιβάνεν, Μπέμε, αν διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα ο προϋπολογισμός, γιατί με αυτά τα λεφτά δεν μπορούν να βρεθούν καλύτεροι. Και οι τέσσερις ξένοι ήθελαν να μείνουν.

Ο μάνατζερ του Αλεξίεφ όμως, πίεζε να υπογράψει ο Βούλγαρος με τον Ολυμπιακό, γιατί είχε στα χέρια του προτάσεις από πολλές ομάδες. Ο πρωταθλητής δεν μπορούσε να προχωρήσει σε υπογραφή συμβολαίου γατί δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο προϋπολογισμός της επόμενης περιόδου. Και η Σπόρτινγκ , που χρηματοδοτείται από τον Φίγκο και τον Ρονάλντο, δεν κράτησε τον Αγκάμεζ και έσπρωξε τα λεφτά στον Αλεξίεφ. Έκανε πρόταση 125.000 ευρώ, έναντι 100.000 που έπαιρνε στον Ολυμπιακό. Ο Βούλγαρος το σκεφτόταν, αλλά όταν η πορτογαλική ομάδα που θέλει να διακριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε πρόταση διετούς συμβολαίου δεν το ξανασκέφτηκε. Eίναι ήδη 35 χρονών και τα λεφτά θα είναι πολύ καλά για έναν 37χρονο το 2020.

Κι εδώ μπαίνει το θέμα των μελών, των φιλάθλων του Ολυμπιακού που πανηγυρίζουν τις κούπες, γκρινιάζουν όμως και κάνουν κριτική όταν τους ζητούν 10 ευρώ για το εισιτήριο στο ποδόσφαιρο και 50 για τα διαρκείας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δίνει από την τσέπη του, αλλά φέτος που μπαίνουν στο χορό ο Σαββίδης με τον ΠΑΟΚ , ο Γιαννακόπουλος με τον ΠΑΟ και εμμέσως ο Μελισσανίδης με την ΑΕΚ χρειάζεται συστράτευση.

Όσον αφορά τους Ντρζίζγκα, Αλεξίεφ το μοναστήρι να είναι καλά. Πρόσφεραν τα μάλα για την επιστροφή στην κορυφή, ο Ολυμπιακός τους ευχαρίστησε, όπως και αυτοί τον Ολυμπιακό και μόλις “κλειδώσει” το budget θα αρχίσουν οι ανακοινώσεις …