Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν από τον Ολυμπιακό

H  επομένη της κατάκτησης του πρωταθλήματος, βρίσκει μεν τον Ολυμπιακό στα μπουζούκια για τα επινίκια, ο σχεδιασμός όμως ήδη ξεκίνησε με προσθαφαιρέσεις και παραμονές.

Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν από τον Ολυμπιακό

Να ξεκινήσουμε από την αποχώρηση που είναι σημαντική , καθώς πρόκειται για τον πασαδόρο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Πολωνίας, τον ο Φαμπιάν Ντρίζγκα.

Ο Πολωνός πασαδόρος και πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό, έχει δεχθεί μεγάλη πρόταση από την ομάδα του Πλάμεν Κονσταντίνοφ, Λοκομοτίβ Νοβοσιμπίρσκ την οποία η ομάδα των "ερυθρολεύκων" δεν μπορεί να ανταγωνισθεί και από τη νέα χρονιά θα είναι κάτοικος Σιβηρίας. Μπορεί λοιπόν ο Ντρίζγκα να έτρεξε και να αγκάλιασε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Μιχάλη Κούντουρη, η απόφαση του όμως ήταν ειλημμένη πριν από τους τελικούς και την είχε ανακοινώσει στη διοίκηση.

Όσον αφορά τον προπονητή, Μπενίτεθ Μουνιόθ, ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να τον κρατήσει, ενώ το ίδιο επιθυμεί και ο Ισπανός. Παρά την γκάφα των 7 αλλαγών στον πρώτο τελικό, ο Μουνιόθ κατάφερε να διαχειρισθεί την ομάδα και την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, που ήταν και ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Κατέκτησε επίσης το Λιγκ ΚΑΠ και έχασε τον Κύπελλο, ενώ έφτασε την ομάδα ως τον τελικό του Τσάλεντζ Καπ, όπου γνώρισε δυο ήττες από τη Ραβένα. Για πρώτη χρονιά μετά από τρία χρόνια ο Ολυμπιακός θα κρατήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον ίδιο προπονητή, αφού οι Καζάζης, Πιάτσα, Μπόσκαν έφυγαν για διαφορετικούς λόγους, μετά τις ήττες από τον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι ξένοι Οιβάνεν, Ραούβερντινκ, Αλεξίεφ, Μπέμε θέλουν να μείνουν, με τον τελευταίο να μην έχει αποδώσει τα αναμενόμενα , αλλά τα πάντα θα κριθούν από τις εισηγήσεις του Μουνιόθ και τον μπάτζετ της επόμενης περιόδου.

Όσον αφορά τους Έλληνες, οι Ανδρεάδης, Πετρέας, Τσέλιος, Δαρίδης έχουν συμβόλαιο και την επόμενη χρονιά, ενώ θέλουν να παραμείνουν και οι Στεφάνου, Χριστοφιδέλης, Ζουπάνι, Ρουμελιωτάκης, Στιβαχτής.