Πελεκούδας: Η κατάθλιψη, η ατάκα «μην είσαι βλάκας, είναι η ώρα σου» και ο Ολυμπιακός

«Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη», απολογείται ο Παναγιώτης Πελεκούδας για τα συνθήματα κατά του Ολυμπιακού, τον οποίο περίμενε καλύτερο - «Ήταν στο βούρκο», λέει για τον Παναθηναϊκό.

Πελεκούδας: Η κατάθλιψη, η ατάκα «μην είσαι βλάκας, είναι η ώρα σου» και ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ και αναμφίβολα το πρόσωπο της πρωτόγνωρης επιτυχίας, μιας και ήρθε μετά από 14 χρόνια, είναι ο Παναγιώτης Πελεκούδας.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο 30χρονος κεντρικός των «πρασίνων» μίλησε για το πρωτάθλημα, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, προσωπικά θέματα, αλλά και το λάθος του με τα υβριστικά συνθήματα εναντίον των «ερυθρόλευκων».

Η συγγνώμη του Πελεκούδα για τα υβριστικά συνθήματα κατά του Ολυμπιακού - Δυσφορία στο λιμάνι (vid)

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παναγιώτη Πελεκούδα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ:

ΕΡ: Παναγιώτη έχουν περάσει μέρες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνεις από τον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Σε όποιο σημείο πάω πάντα θα πεταχτεί κάποιος και θα πει συγχαρητήρια και ότι του δώσαμε μεγάλη χαρά. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος έφερε μεγάλη χαρά στον κόσμο. Ήταν ένα μεγάλο γεγονός για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού».

ΕΡ: Έχεις κατακτήσει πολλούς τίτλους, αυτός ήταν ξεχωριστός, με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή μετά από 14 χρόνια;

«Αυτός ο τίτλος είναι μεγάλος από πάρα πολλές απόψεις. Μετά από την κατάθλιψη κατάφερα να πάρω το πρωτάθλημα. Η ομάδα που ήταν στο βούρκο πριν λίγα χρόνια βγήκε πρώτη... Ήταν σημαντικό με όσα συνέβησαν με τον κ. Γιαννακόπουλο. Ήταν σημαντικός τίτλος και για τον κόσμο του Παναθηναϊκού γιατί ακούει μόνο κακές ειδήσεις, το τελευταίο διάστημα. Ήταν σημαντικό γιατί όλοι οι παίκτες είμαστε μια οικογένεια και μπροστά στα δύσκολα σταθήκαμε ενωμένοι. Επομένως κατέκτησα το πρωτάθλημα με την οικογένειά μου».

ΕΡ: Θέλει κουράγιο να παραδεχτείς ένα λάθος κι εσύ το έκανες με τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά του Ολυμπιακού...

«Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Το σημαντικό είναι να καταλαβαίνεις το λάθος σου χωρίς να ψάχνεις δικαιολογία. Τα υπόλοιπα τα είπα και στην ανακοίνωση που έστειλα».

ΕΡ: Θα ήθελες να μας σχολιάσεις τη φυγή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και το μεγάλο πριμ που σας έδωσε;

«Ήταν δική του απόφαση να φύγει, παρόλα αυτά έχει βοηθήσει άπειρα το σύλλογο. Εν μέσω κορονοϊού στήριξε την ομάδα και κράτησε απόλυτα όλες του τις συμφωνίες. Χωρίς περικοπές. Είναι ο άνθρωπος που βοήθησε να μαζευτούμε όλοι μαζί και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

ΕΡ: Τι ήταν αυτό που σας κράτησε ενωμένους μετά την αλλαγή της διοίκησης;

«Η θέληση και το γεγονός ότι η νέα διοίκηση ήρθε κοντά μας. Μετά τον κ. Γιαννακόπουλο που μας στάθηκε όσο κανείς, η νέα διοίκηση μας στήριξε. Όταν ξεκινήσαμε την προετοιμασία και καταφέραμε να μαζευτούμε είπαμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Σ' αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο προπονητής μας και ο αρχηγός της ομάδας. Χωρίς αυτούς τους δύο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα».

ΕΡ: Στο γήπεδο δείξατε ότι κατακτήσατε εύκολα το πρωτάθλημα...

«Δεν το πήραμε εύκολα. Το κάναμε να φαίνεται εύκολα. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε χωρίς ξένους, αλλά οι Έλληνες είναι αξιόλογοι και μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε οποιαδήποτε ομάδα. Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε πάρα πολύ καλός. Τον περιμέναμε καλύτερο, αλλά δεν τους δώσαμε το δικαίωμα».

ΕΡ: Η ιστορία σου και η απόφαση να ανακοινώσεις όλα όσα έχεις περάσεις είναι αξιοσέβαστη. Ποιος ήταν ο λόγος;

«Να βοηθήσω τα νέα παιδιά. Η ιστορία μου να τους γίνει μάθημα και να καταλάβουν ότι πρέπει να παλεύουν συνέχεια στη ζωή τους».

ΕΡ: Ένας άνθρωπος που σε στήριξε σε όλη την περιπέτειά σου ήταν ο Θάνος Μαρούλης. Τι σου είπε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Θα σου πω τι μου είπε πριν την κατάκτηση: Μην είσαι βλάκας είναι η ώρα σου!».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ