Μπέλινγκχαμ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να σκοράρουμε και να κρατήσουμε το μηδέν απέναντι σε όλους»

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ υπερασπίστηκε την απόδοση της Εθνικής Αγγλίας απέναντι στη Σερβία στην πρεμιέρα της στο Euro 2024

Μπέλινγκχαμ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να σκοράρουμε και να κρατήσουμε το μηδέν απέναντι σε όλους»

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ υπερασπίστηκε την απόδοση της Εθνικής Αγγλίας στην πρεμιέρα της στο Euro 2024 που συνδυάστηκε με νίκη επί της Σερβίας. Ο 20χρονος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στη νίκη με 1-0 επί των αντιπάλων τους στον τρίτο όμιλο στο Γκελζενκίρχεν.

Η εμφάνιση δεν ήταν και η πιο εντυπωσιακή από την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και χρειάστηκε να αντέξει την πίεση στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η Σερβία έψαχνε μάταια την ισοφάριση. Κράτησε, ωστόσο, και άφησε τον εαυτό της σε ισχυρή θέση για να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Όταν του είπαν ότι το πρώτο ημίχρονο μπορεί να δείξει γιατί η ομάδα είναι ένα από τα φαβορί του τουρνουά και το δεύτερο δείχνει πού μπορεί να χρειάζεται ακόμη βελτίωση, είπε: «Όχι ακριβώς. Δεν συμφωνώ πραγματικά με αυτό.

Το πρώτο ημίχρονο δείχνει γιατί μπορούμε να σκοράρουμε γκολ εναντίον οποιασδήποτε ομάδας και το δεύτερο ημίχρονο δείχνει γιατί μπορούμε να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας εναντίον οποιασδήποτε ομάδας.

Προφανώς συνήθως με την ομάδα μας υπάρχει πάντα ένα αρνητικό θέμα γύρω από τα παιχνίδια μας, και μερικές φορές δικαίως, αλλά νομίζω ότι σε αυτή την περίπτωση παίρνεις τα θετικά από το γεγονός ότι, εντάξει, ίσως χρειάστηκε να κρατηθούμε κατά διαστήματα και να υποφέρουμε λίγο, αλλά κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας και όταν το κάνεις αυτό το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πετύχεις ένα γκολ για να κερδίσεις το παιχνίδι. Είναι τρεις βαθμοί.

Αυτή η ομάδα είναι ακόμα τόσο νέα και δένει με κάθε παιχνίδι, οπότε νομίζω ότι μέσα στα αποδυτήρια θα είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό. Φυσικά θα υπάρξουν και αρνητικά που θέλουμε να διαγράψουμε, αλλά συνολικά είμαι ευχαριστημένος με αυτή την εμφάνιση».

Η Αγγλία αντιμετωπίζει τη Δανία την Πέμπτη, πριν κλείσει τον όμιλο με τη Σλοβενία στις 25 Ιουνίου. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στο εναρκτήριο παιχνίδι τους την Κυριακή.