Προκριματικά Euro 2024: Διπλό πρωτιάς για τη Δανία, μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις το Μαυροβούνιο

Η Δανία έμεινε στην πρώτη θέση με διπλό στη Φινλανδία, το Μαυροβούνιο με 10 παίκτες υπέταξε στις καθυστερήσεις τη Βουλγαρία, ενώ το Καζακστάν καραδοκεί για την πρώτη δυάδα του όμιλού του.

Προκριματικά Euro 2024: Διπλό πρωτιάς για τη Δανία, μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις το Μαυροβούνιο

Τα Καζακστάν επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα από τη Φινλανδία, επικρατώντας με 1-0 της Βόρειας Ιρλανδίας. Το γκολ των νικητών σημείωσε ο Σαμοντόροφ στο 27'.

Οι Καζάκοι ανέβηκαν στην 3η θέση με 12 βαθμούς, όσο και οι δεύτεροι Φινλανδοί, ενώ απέχουν μόλις ένα βαθμό από τους πρώτους Δανούς.

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε το Μαυροβούνιο κόντρα στη Βουλγαρία, κάνοντας το 2-1 στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Οι Μαυροβούνιοι άνοιξαν το σκορ στο 45+1 με τον Σάβιτς. Ο Ντεσπόντοφ είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όμως στο 61' έχασε πέναλτι. Τελικά, ο Μπορούκοφ ισοφάρισε στο 79'.

Τελικά, ο Γιόβετιτς λύτρωσε με γκολ στο 90+6' για το 2-1 το Μαυροβούνιο, το οποίο αγωνιζόταν από το 59' με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Βούγιαβιτς με δεύτερη κίτρινη.

Έτσι, ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 8 βαθμούς αλλά και ένα παιχνίδι παραπάνω από τους πρώτους Ούγγρους (10 β.) και τους τρίτους Σέρβους (7 β.).

Τέλος, η Δανία πήρε το ντέρμπι της πρώτης θέσης στο Group H, επικρατώντας με 0-1 της Φινλανδίας στο Ελσίνκι. Το γκολ για τους Δανούς σημείωσε ο Πιερ Χόιμπιεργκ στο 86'.

Έτσι, η Δανία ανέβηκε στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς, αφήνοντας δεύτερους τους Φινλανδούς με 12.