Euro 2020: Δείτε το γκολ που ψηφίστηκε ως το καλύτερο της διοργάνωσης (vid)

Το τέρμα που σημείωσε ο Πάτρικ Σικ στη νίκη της Τσεχίας με 2-0 επί της Σκωτίας, ψηφίστηκε ως το καλύτερο του Euro 2020.

Euro 2020: Δείτε το γκολ που ψηφίστηκε ως το καλύτερο της διοργάνωσης (vid)

Το καλύτερο γκολ του Euro 2020, που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του τροπαίου από την εθνική Ιταλίας, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Έπειτα από το τέλος της σχετικής ψηφοφορίας στην οποία πήραν μέρος περίπου 800.000 ποδοσφαιρόφιλοι, το βραβείο για το κορυφαίο τέρμα της διοργάνωσης κατέληξε στα χέρια του Τσέχου Πάτρικ Σικ.

Στην αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της Τσεχίας με αντίπαλο την αντίστοιχη της Σκωτίας στην πρεμιέρα του τετάρτου ομίλου του θεσμού, ο 25χρονος επιθετικός βρήκε δύο φορές δίχτυα και οδήγησε στη νίκη (2-0) το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Το γκολ όμως που ξεχώρισε ήταν αυτό στο 52ο λεπτό της συνάντησης, όταν με ένα εντυπωσιακό σουτ σχεδόν από τη σέντρα του «Χάμπτεν Παρκ» της Γλασκώβης «κρέμασε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Μάρσαλ.

Ο Σικ ολοκλήρωσε την πορεία του στο Euro με πέντε γκολ και ισοβάθμισε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος επιθετικός όμως ήταν αυτό που πήρε τελικά το «Χρυσό Παπούτσι» του τουρνουά, μιας και είχε μία ασίστ σε σύγκριση με τον Τσέχο.

Δείτε το κορυφαίο γκολ του Euro 2020: