Euro 2020: Αναφορά του Κιελίνι κατά τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο στον αδικοχαμένο Αστόρι!

Ο αρχηγός της Εθνικής Ιταλίας, Τζιόρτζιο Κιελίνι, κατά τη διεξίωση του Ιταλού Προέδρου, Σέρτζιο Ματαρέλα, προς την αποστολή της νέας κατόχου του Εuro αφιέρωσε την επιτυχία στον αδικοχαμένο Ντάβιντε Αστόρι 

Euro 2020: Αναφορά του Κιελίνι κατά τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο στον αδικοχαμένο Αστόρι!

Εκτός από πανηγυρικές εκδηλώσεις σ' όποιο μέρος της Ρώμης κι αν βρέθηκε το πούλμαν που τους μετέφερε, εκτός από δεξιώσεις στο Πρωθυπουργικό και Προεδρικό Μέγαρο, η πρώτη μέρα των Ιταλών διεθνών στα πάτρια εδάφη, μετά την Κυριακάτικη (11/07) κατάκτηση του Euro είχε και συγκινητικές στιγμές.

Όπως εκείνη που ο αρχηγός τους, Τζιόρτζιο Κιελίνι, κατά τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον πρώτο Ιταλό Πολίτη, Σέρτζιο Ματαρέλα, αφιέρωσε την επιτυχία στον αδικοχαμένο Ντάβιντε Αστόρι.

Ο αρχηγός της Φιορεντίνα άφησε τα εγκόσμια, τον Μάρτιο του 2018, λόγω καρδιακού προβλήματος που αντιμετώπισε στον ύπνο του, παραμονή αγώνα των «βιόλα»...

«Θέλουμε να αφιερώσουμε το τρόπαιο και στον Ντάβιντε Αστόρι, θα θέλαμε να είναι εδώ μαζί μας. Είναι πάντα παρών στην σκέψη και στην καρδιά μας» ανέφερε ο «καπιτάνο» των «ατσούρι».

Στη συνέχεια ευχαρίστησε και στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, που ήταν παρών στα επίσημα του Γουέμπλεϊ:

«Πρόεδρε, επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της ομάδας. Η παρουσία σας ήταν σημαντική. Θέλουμε να αφιερώσουμε τη νίκη σε εσάς και στους εκατομμύρια Ιταλούς στον κόσμο που δεν μας άφησαν μόνους».

Τέλος αναφέρθηκε και στην ομάδα του και στη ψυχή που έδειξε παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν: «Είναι μία ομάδα που δεν έχασε τη ψυχή της ακόμη και σε δυσκολίες. Το να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και βάζουμε το ομαδικό συμφέρον πάνω απ' το ατομικό είναι ο δικός μας τρόπος».