Ρατσιστικές επιθέσεις σε Ράσφορντ, Σακά και Σάντσο (pics)

Οι Ράσφορντ, Σακά και Σάντσο δέχθηκαν ρατσιστικές επιθέσεις μετά τον χαμένο τελικό. Άμεση η αντίδραση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ.

Ρατσιστικές επιθέσεις σε Ράσφορντ, Σακά και Σάντσο (pics)

Οι Ράσφορντ, Σακά και Σάντσο μετά τα χαμένα πέναλτι στον τελικό του Euro, δέχθηκαν ρατσιστικές επιθέσεις μέσω social media. Την απέχθειά της και τη μηδενική της ανοχή για τις τιμωρίες σε όσους θύτες εντοπιστούν, εξέφρασε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Μάλιστα ανακοίνωσε πως έλαβε ενημέρωση για όσα έλαβαν στους λογαριασμούς τους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης οι διεθνείς των «τριών λιονταριών», το βράδυ της Κυριακής μετά τον χαμένο τελικό.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως η Άρσεναλ λίγη ώρα μετά τον χαμένο τελικό, έστειλε μήνυμα στήριξης στον παίκτη της, Σακά ενώ εξέδωσε και ανακοίνωσε για τις ρατσιστικές επιθέσεις.

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι τόσο σκληρό. Αλλά για την προσωπικότητά σου. Για τον χαρακτήρα σου. Για τη γενναιότητα σου...

Θα είμαστε πάντα περήφανοι για σένα. Και ανυπομονούμε να σε έχουμε πάλι κοντά μας» ανέφερε η Άρσεναλ ενώ για τις ρατσιστικές επιθέσεις ξεκαθάρισε «για άλλη μια φορά, είμαστε λυπημένοι γιατί πρέπει να καταδικάσουμε τον ρατσισμό κατά των μαύρων παικτών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκεί όπου αγωνίζεται ο Ράσφορντ ενώ από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα φοράρει τη φανέλα της ομάδας και ο Σάντσο, ο οποίος επίσης έχασε πέναλτι στη διαδικασία στον τελικό του Euro με αντίπαλο την Ιταλία την Κυριακή το βράδυ στο Λονδίνο.

«Ένα πέναλτι δεν θα σε καθορίσει ως παίκτη ή άνθρωπο, Μάρκους. Να το θυμάσαι αυτό. Ανυπομονούμε να σε καλωσορίσουμε πίσω στο σπίτι».