Εuro 2020: Επιστολή εμψύχωσης των Ιταλών διεθνών του Μουντιάλ του 1982 προς τη «σκουάντρα ατσούρα»!

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της εθνικής Ιταλίας του 1982 που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο συνέγραψαν επιστολή με παραλήπτες τα μέλη της τωρινής «σκουάντρα ατσούρα», εμψυχώνοντας τα, ενόψει του Κυριακάτικου τελικού (11/07) του Euro με την Αγγλία.

Εuro 2020: Επιστολή εμψύχωσης των Ιταλών διεθνών του Μουντιάλ του 1982 προς τη «σκουάντρα ατσούρα»!

Ενώ το ρόλο εμψυχωτή της Εθνικής Αγγλίας, ενόψει του τελικού του Euro ανέλαβε η Βασίλισσα Ελισάβετ, με την επιστολή που έγραψε προς τον Γκάρεθ Σάουθγκέιτ και τους παίκτες του, στην Ιταλία τον αντίστοιχο ρόλο (ελλείψει Βασίλισσας...) ανέλαβαν οι παλαίμαχοι διεθνείς του 1982!

Εκείνοι που κατέκτησαν το 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο των Ιταλών (στο «Μπερναμπέου» κατά της Δ. Γερμανίας) συνέγραψαν επιστολή με παραλήπτες τους ποδοσφαιρικούς τους ...επιγόνους, πριν εκείνοι, καθοδηγούμενοι από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, πατήσουν το πόδι τους στο τερέν του «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό του Euro.

Γιατί η Κυριακάτικη (11/07, 22.00) αναμέτρηση διεξάγεται ανήμερα της συμπλήρωσης 39 ετών από εκείνον τον τελικό του Μουντιάλ και την επικράτηση με 3-1 επί των «πάντσερ»!

«Βλέπουμε τους εαυτούς μας σε εσάς!»

«Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε ξαναδεί σε εσάς πολλά, πάρα πολλά από εμάς και την ιστορία μας, αθλητική και ανθρώπινη. Στο θάρρος σας, στο πάθος σας, στην αίσθηση ότι ανήκετε κάπου, στην ορμή σας προς τα εμπρός σε μία δύσκολη περίοδο, βρήκαμε τους εαυτούς μας.

Οι καλές ιστορίες δεν ξεχνιούνται ποτέ γιατί δεν τελειώνουν ποτέ. Γίνονται συναισθήματα που αντέχουν μέσα στο χρόνο, αναμνήσεις που ενισχύονται, περνώντας από καρδιά σε καρδιά, από μνήμη σε μνήμη. Θα είναι το ίδιο για εσάς. Ανεξάρτητα της έκβασης του αγώνα.

Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε να τα ξαναζήσουμε όλα αυτά, που μας κάνατε να νιώσουμε, για μία ακόμα φορά, νέοι και χωρίς φόβο και που μας δείξατε ότι μέσα σε κάθε Ιταλό υπάρχει μία βαθιά και μεγάλη δύναμη, συχνά απρόβλεπτη, που στις δύσκολες στιγμές εκρήγνυται και κάνει πιθανά πράγματα που φαίνονται απίθανα.

Να τολμάτε πάντα, ονειρευτείτε το μέλλον που μπορείτε να δημιουργήσετε. Και τώρα γυρίστε στο Λονδίνο, κατεβείτε σε αυτό το γήπεδο και δώστε το μάξιμουμ όπως κάνατε πάντα... οι όμορφες ιστορίες δεν τελειώνουν ποτέ! Καλή δύναμη, παιδιά», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή της ομάδας του 1982 προς εκείνη του 2021.

Στα αξιοσημείωτα πως κάποιοι εκ των μελών εκείνης της ομάδας δεν είναι πια εν ζωή.

Αλλά εκπροσωπήθηκαν.



Η Μαριέλα Σιρέα υπέγραψε την επιστολή για λογαριασμό του συζύγου της, του θρυλικού κι αδικοχαμένου αμυντικού, Γκαετάνο Σιρέα, η Φεντερίκα Ρόσι αντί του Πάoλο Ρόσι, η Σίνθια Μπέαρτζοτ αντί του πατέρα της (και τεχνικού εκείνης της ομάδας) Έντσο και ο Πάολο Μαλντίνι στην θέση του πατέρα του, Τσέζαρε.

Με την ευχή φυσικά να ξαναγράψουν ιστορία 39 χρόνια μετά...