Μαντσίνι: «Από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου ο τελικός του Euro»

Με ανυπομονησία περιμένει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, τον αυριανό (11/7, 22.00) τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με αντίπαλο την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

Μαντσίνι: «Από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου ο τελικός του Euro»

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για τον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιταλία. Τα δύο συγκροτήματα συγκρούονται αύριο (11/7, 22.00) στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου με έπαθλο το «στέμμα» της πρωταθλήτριας Ευρώπης και ο ομοσπονδιακός προπονητής της «σκουάντρα ατζούρα», Ρομπέρτο Μαντσίνι, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ματς ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του.

«Είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου. Έχω παίξει σε μία εκπληκτική εθνική Ιταλίας Κ21 και σε μία φανταστική εθνική ανδρών, όμως δεν μπορέσαμε να πάρουμε ούτε το Euro K21 (σ.σ. ήττα στον τελικό από την Ισπανία το 1986) ούτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990 που έγινε σπίτι μας, αν και είχαμε την καλύτερη ομάδα. Ελπίζω να μπορέσω να πάρω εκείνες τις χαρές που δεν είχα ως παίκτης, αν και είχα αγωνιστεί σε πολύ δυνατές ομάδες», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Η Αγγλία ήταν πάντα άτυχη σε μεγάλα ραντεβού Euro και Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο ματς σε ένα γεμάτο στάδιο. Εμείς θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Κατά τη διάρκεια του τελικού θα είναι δύσκολο να ακούσουμε τις φωνές των φιλάθλων μας (σ.σ. θα είναι λιγότεροι σε σύγκριση με τους Άγγλους στις εξέδρες) αλλά ελπίζουμε να τους ακούσουμε στο τέλος».

Κλείνοντας, αναφερόμενος στην εθνική Αγγλίας, υπογράμμισε:

«Είναι πολύ δυνατή, ακόμα και στον πάγκο έχει πολλά όπλα, αλλά δυνατοί είμαστε και εμείς. Ο Στέρλινγκ είναι ένας παίκτης που έχει ωριμάσει πάρα πολύ και είναι πολύ γρήγορος, θα πρέπει να το προσέξουμε πολύ. Υπάρχει όμως και ο Κέιν και οποιοσδήποτε παίξει στη δεξιά πτέρυγα. Είναι όλοι τους γρήγοροι και προικισμένοι τεχνικά επιθετικοί».