Τα μυστικά μιάς Ιταλικής νίκης, στο Γουέμπλεϊ, επί των Άγγλων, από τον Ντίνο Τζοφ!

Ο Ντίνο Τζοφ ήταν παρών στην  επικράτηση της Εθνικής Ιταλίας στο «Γουέμπλεϊ» επί της Αγγλίας το 1973 και εξομολογείται τα μυστικά της: «ζεστή καρδιά και κρύο αίμα»!

Τα μυστικά μιάς Ιταλικής νίκης, στο Γουέμπλεϊ, επί των Άγγλων, από τον Ντίνο Τζοφ!

Παραμονή του τελικού του Εuro μεταξύ Αγγλίας κι Ιταλίας στο Γουέμπλεϊ και δεδομένου του φαβοριτισμού των Βρετανών, λόγω της έδρας. μίλησε στην Ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» ένας θρύλος του ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας, που έχει βιώσει την επικράτηση στο «ναό» του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Για τον Ντίνο Τζοφ ο λόγος.

Ο θρυλικός τερματοφύλακας (αλλά και πρώην εκλέκτορας της «σκουάντρα ατσούρα» τη διετία 1998-2000) 79 ετών πλέον, έχει στο παλμαρέ του την κατάκτηση του Εuro του 1968, αλλά και την εμπειρία μιας νίκης στο Λονδρέζικο γήπεδο.

Έτσι αποκάλυψε τα μυσυτικά του πως πρέπει να παίξει η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι για να κερδίσει την Αγγλία και το τρόπαιο: «Με ζεστή καρδιά, γεμάτη πάθος για τη νίκη, και με κρύο αίμα, για ν' αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ενός τόσο απαιτητικού αγώνα», είπε ο Τζοφ και εξήγησε:

«Το 1973 νικήσαμε την Αγγλία στο Λονδίνο και ήταν μια σημαντική στιγμή στην καριέρα μου Οι Αγγλοι πιστεύουν πως είναι οι φύλακες του αθλήματος και το Γουέμπλεϊ κάτι σαν ιερός ναός. Πρέπει να τα δώσουν όλα και όπως λένε στα παλιά γουέστερν πρέπει να έχεις ζεστή καρδιά και κρύο αίμα για να επιβιώσεις και να νικήσεις»

Α