Τζον Στόουνς: Ψήφισε από τώρα ως πολυτιμότερο παίκτη του Euro 2020 τον Ραχίμ Στέρλινγκ

Ο αμυντικός της Αγγλίας, Τζον Στόουνς ψήφισε από τώρα τον Ραχίμ Στέρλινγκ, ως πολυτιμότερο παίκτη του Euro 2020.

Τζον Στόουνς: Ψήφισε από τώρα ως πολυτιμότερο παίκτη του Euro 2020 τον Ραχίμ Στέρλινγκ

Ο αμυντικός της Αγγλίας Τζον Στόουνς, «ψήφισε» από τώρα τον Ραχίμ Στέρλινγκ ως πολυτιμότερο παίκτη του Euro 2020, τονίζοντας πως ο συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Σίτι, μπορεί να κάνει τη... διαφορά στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (11/07) με την Ιταλία, στο Γουέμπλεϊ.

Ο Στέρλινγκ έχει σημειώσει ήδη τρία γκολ στο τουρνουά, βοηθώντας τα «τρία λιοντάρια» να φτάσουν ως το καταληκτικό ματς της διοργάνωσης, με τον Στόουνς να τονίζει πως «... έχω πει εδώ και καιρό, πως είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ραχίμ. Θα μου άρεσε πάρα πολύ να τον δω να παίρνει το βραβείο του MVP στο Euro 2020. Έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα κι εκτός γηπέδων τα οποία δεν έχουν αναδειχθεί όσο θα έπρεπε. Όσα έχει κάνει στο γήπεδο, τα βλέπουμε και τα θαυμάζουμε όλοι μας. Δημιουργεί πάντα μεγάλους κινδύνους για τους αντιπάλους μας. Είναι πραγματικά απολαυστικό να παίζεις μαζί του και είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσει όλα την Κυριακή, σημειώνοντας άλλο ένα γκολ».

Και πρόσθεσε ο κεντρικός αμυντικός της Αγγλίας: «Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενος για τον ίδιο. Πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές και σίγουρα απέκτησε περισσότερα κίνητρα. Έγινε ακόμη καλύτερος παίκτης. Οι μεγάλοι παίκτες βρίσκουν πάντα το δρόμο τους, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και ο Ραχίμ τα έχει ήδη καταφέρει εντός κι εκτός γηπέδου».


Ο Στόουνς μίλησε ακόμη για τις εξαιρετικές αμυντικές επιδόσεις της Εθνικής Αγγλίας στο Euro 2020: «Έχουμε το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στη διοργάνωση και αυτός είναι ένας απ’ τους βασικούς λόγους που φτάσαμε ως τον τελικός. Το μηδέν παθητικό στην άμυνα μας δίνει τις νίκες. Και δεν είμαστε μόνο εμείς οι τέσσερις που παίζουμε πίσω. Η άμυνά μας ξεκινάει από ψηλά. Το βελτιώσαμε πολύ αυτό το κομμάτι, μάθαμε πολλά πάνω σ’ αυτό απ’ την παρουσία μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018. Οι ομάδες που κατέκτησαν τα μεγάλα τουρνουά τα τελευταία χρόνια, ήταν εκείνες που αμύνονταν καλά και κυρίως δεν δέχονταν γκολ στις μεγάλες στιγμές. Η διαχείριση των αγώνων είναι κάτι που το έχουμε χτίσει πλέον σαν νοοτροπία μέσα στην ομάδα».