Τσεχία - Δανία 1-2: Άντεξαν στην πίεση οι Δανοί (highlights)

Η Δανία νίκησε έστω και δύσκολα την Τσεχία με 2-1 και πέρασε στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης

Τσεχία - Δανία 1-2: Άντεξαν στην πίεση οι Δανοί (highlights)


Η Δανία άντεξε στην πίεση που άσκησε στο δεύτερο μέρος η Τσεχία πήρε τη νίκη με 2-1 και προκρίθηκε με πανηγυρικό τρόπο στους «4» του Euro 2020. Οι Δανοί στο πρώτο μέρος προηγήθηκαν με 2-0, αλλά στην επανάληψη οπισθοχώρησαν και κινδύνευσαν αρκετές φορές από τον αντίπαλό τους.
Οι Τσέχοι έκαναν την έκπληξη, καθώς στους «16» απέκλεισαν την Ολλανδία με 2-0. Στην αντίπερα όχθη, οι Δανοί ήταν σαρωτικοί κόντρα στην Ουαλία και πήραν τη νίκη με το ευρύ 4-0.

Το πανόραμα του Euro 2020 (πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες)

Η Δανία στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Βάτκλικ άνοιξε το σκορ. Στο 5' ο Στρίγκερ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ντιλέινι με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Οι Τσέχοι στο 12' έγιναν απειλητικοί, αλλά το σουτ του Σικ έδιωξε σε κόρνερν ο Μέλε. Στο επόμενο λεπτό, ο Ντάμσγκααρντ έφυγε στην κόντρα και το σουτ που επιχείρησε, απέκρουσε ο Βατσκλίκ με το ένα χέρι. Το συγκρότημα του Κάσπερ Χιούλμαντ πάτησε περιοχή και στο 16' όταν ο Στρίγκερ έκανε σέντρα και ο Ντιλέινι με το γόνατο έστειλε την μπάλα λίγο έξω από τοα αριστερό δοκάρι του Βάτσκλικ.

Στο 22' ο Μάζοπουστ έβγαλε κάθετα τον Χόλες και αυτός βρέθηκε τετ α τετ με τον Σμάιχελ, όμως το σουτ του απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ της Λέστερ. Πάλι η Τσεχία στο 35' βρέθηκε στην επίθεση, αλλά το σκαστό σουτ του Χόλες, μετά από σέντρα στου Σούτσεκ, μπλόκαρε ο Σμάιχελ. Μετά από δύο λεπτά, ο Ντάμσγκααρντ σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο Βάτσκλικ απέκρουσε την μπάλα.
Η Δανία διαχειρίστηκε σωστά την πίεση της Τσεχίας και βρήκε δεύτερο γκολ λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Στο 41' ο Μέλε έκανε υποδειγματική σέντρα και ο Ντόλμπεργκ με σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-2.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (46') σουτ του Κρέμτνσικ, απέκρουσε ο Σμάιχελ. Στο 49' ο Κουφάλ έκανε σέντρα και ο Σικ με σουτ στην κίνηση μείωσε σε 1-2. στο 63' υπήρξε μικρή διακοπή στο παιχνίδι, λόγω τραυματισμού του Σούτσεκ στο κεφάλι, μετά από προβολή του Πόουλσεν. Στο 78' ο Βας γύρισε στον Πόουλσεν και το σουτ του τελευταίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βάτσκλικ.

Γήπεδο: «Ολυμπιακό Στάδιο» Μπακού
Διαιτητής: Κάιπερς (Ολλανδία), Βοηθοί: Φαν Ρόεκελ (Ολλανδία), Ζέινστρα (Ολλανδία).
ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσκλικ, Κουφάλ, Σελούτσκα (65' λ.τ. Μπάμπεκ), Καλάς, Μπορίλ, Χόλες (46' Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (46' Κρμέντσικ), Μπάρακ, Σεβτσίκ (80' Νταρίντα), Σικ (80' Βύντρα).
ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (81' Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκαρντ, Στρίγκερ (80' Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (81' Γιένσεν), Μέλε, Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59' Πόουλσεν), Ντάμσγκααρντ (59' Νόργκαρντ).