Σχοινάς: «Ημιτελικοί και τελικός στο Γουέμπλεϊ; Πρέπει να το προσέξει η UEFA...»

Αμφιβολίες για το εάν πρέπει να διεξαχθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός του EURO στο «Γουέμπλεϊ» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σχοινάς: «Ημιτελικοί και τελικός στο Γουέμπλεϊ; Πρέπει να το προσέξει η UEFA...»

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας, Πασκάλ Κονφάν, σχετικά με το κατά πόσο θα πρέπει να διεξαχθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός του EURO στο «Γουέμπλεϊ», ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή κι ότι δεν είναι αποφάσεις που λαμβάνονται από την Κομισιόν, επισημαίνοντας ότι αρμόδια είναι η UEFA.

«Προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω τις αμφιβολίες μου για τη διεξαγωγή των ημιτελικών και του τελικού του EURO σε ένα κατάμεστο γήπεδο Γουέμπλεϊ, τη στιγμή που το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο περιορίζει τις μετακινήσεις προς την ΕΕ», σχολίασε ο κ. Σχοινάς.

«Θα πρέπει να υπάρχει συμμετρία και αναλογικότητα σε αυτές τις αποφάσεις και θεωρώ ότι η UEFA πρέπει να αναλύσει με προσοχή αυτή την απόφαση. Δεν είναι μία αθώα απόφαση. Είναι μία απόφαση που πρέπει να παρθεί λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιπτώσεις της».

Η συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αφορούσε τα διδάγματα από την κρίση του κορονοϊού και τα μέτρα που ελήφθησαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ