Ουαλία - Δανία 0-4: Στους «8» με υπογραφή Ντόλμπεργκ!

Χάρη σε δύο γκολ του Κάσπερ Ντόλμπεργκ, ενός του Γιόακιμ Μέλε κι ενός ακόμη από τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ η Δανία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2020 σε βάρος της Ουαλίας με σκορ 4-0.

Ουαλία - Δανία 0-4: Στους «8» με υπογραφή Ντόλμπεργκ!

Δεν ήταν τυχαία η «τεσσάρα» των Δανών στους Ρώσους στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων, όπως αποδείχθηκε περίτρανα το βράδυ του Σαββάτου στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ.

Με τη συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων που βρέθηκαν στις εξέδρες να είναι συμπατριώτες τους, οι Δανοί έκαναν «φύλλο και φτερό» την Ουαλία, συντρίβοντάς τη με σκορ 4-0 και παίρνοντας δικαιότατα το εισιτήριο για τους «8» του Euro 2020, για πρώτη φορά μετά το 2004.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ. Ο άσος της Νις άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο τέρμα στο 27' και πέτυχε ένα ακόμη μετά την κατά λάθος... ασίστ του Γουίλιαμς στο 48', «σφραγίζοντας» ουσιαστικά τη νίκη, δεδομένου ότι η Ουαλία δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει.

Η νίκη-πρόκριση πήρε διαστάσεις θριάμβου στα τελευταία λεπτά, με τους Μέλε και Μπρέιθγουεϊτ να σημειώνουν άλλα δύο γκολ, εκτοξεύοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0, που έμεινε ως το φινάλε. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο 90' ο Γουίλσον αποβλήθηκε με (αυστηρή) απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μέλε...

Γήπεδο: «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» (Ολλανδία). Διαιτητής: Ζίμπερτ (Γερμανία).

ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Κ. Ρόμπερτς (40' λ. τρ. Γουίλιαμς), Ρόντον, Μέφαμ, Μπ. Ντέιβις, Μορέλ (59' Γουίλσον), Άλεν, Τζέιμς (78' Μπρουκς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Μουρ (78' Τ. Ρόμπερτς).

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ (77' Άντερσεν), Βέστεργκααρντ, Στρίγκερ (77' Μπόιλεσεν), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (60' Γένσεν), Μέλε, Ντάμσγκααρντ (60' Νόργκααρντ), Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (69' Koρνέλιους).