Σλοβακία - Ισπανία 0-5: Ιστορική «πεντάρα» και πρόκριση η «Φούρια Ρόχα»! (highlights)

Η Ισπανία ξέσπασε στην αγνώριστη Σλοβακία και πέρασε δικαιωματικά στους «16» του Euro 2020 με τη μεγαλύτερη νίκη (5-0) της ιστορίας της σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Σλοβακία - Ισπανία 0-5: Ιστορική «πεντάρα» και πρόκριση η «Φούρια Ρόχα»! (highlights)

Ό,τι δεν είχε καταφέρει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της με Σουηδία και Πολωνία τα έκανε... μαζεμένα η εθνική ομάδα της Ισπανίας κόντρα στη... δύσμοιρη Σλοβακία. Η «Φούρια Ρόχα» μετέτρεψε σε... σάκο του μποξ την ομάδα του Στέφαν Τάρκοβιτς συντρίβοντάς τη με σκορ 5-0, για να πάρει έτσι δικαίως την πρόκριση στους «16» του Euro 2020, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της 5 γκολ σε Ευρωπαϊκό!

Οι Ίβηρες, βέβαια, προκρίνονται ως δεύτεροι, δεδομένου ότι στο άλλο ματς του 5ου ομίλου η Σουηδία επιβλήθηκε της Πολωνίας και πήρε αυτή την πρωτιά στη βαθμολογία. Αυτό, πάντως, λίγο ενδιαφέρει τον Λουίς Ενρίκε και τους παίκτες του, καθώς η Ισπανία έψαχνε ένα... ξεμπούκωμα κόντρα στη Σλοβακία και το βρήκε με το παραπάνω, απέναντι σε έναν παθητικό και εν γένει κακό αντίπαλο.

Κι όμως, το ξεκίνημα του αγώνα ξύπνησε (φρέσκες) μνήμες των προηγούμενων ματς της Ισπανίας στο τρέχον Euro. Κι αυτό διότι ο Μοράτα πήρε τη... σκυτάλη από τον Μορένο κι έχασε και αυτός πέναλτι στο 12' λεπτό, με την ομάδα της Ιβηρικής να κάνει το 0/2 από την άσπρη βούλα, γεγονός που αύξησε κατακόρυφα το άγχος των ποδοσφαιριστών του Λουίς Ενρίκε.

Τη λύση έδωσε ο τελευταίος που θα μπορούσε να μαντέψει κάποιος: Ο γκολκίπερ Ντουμπράβκα, ο οποίος ενώ ήταν ο καλύτερος παίκτης των Σλοβάκων στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, ευθύνεται 100% στο πρώτο γκολ των Ισπανών και σε μεγάλο βαθμό και στο δεύτερο. Ο πορτιέρε της Νιουκάστλ πέτυχε ίσως το πιο απίθανο αυτογκόλ όλων των εποχών σε Euro, ενώ έκανε τραγική έξοδο που οδήγησε στο ισπανικό 2-0.

Απελευθερωμένοι πλέον από το άγχος, οι Ισπανοί πέτυχαν άλλα τρία γκολ στην επανάληψη, με την ομάδα της Σλοβακίας να αδυνατεί να βγάλει αντίδραση σε οποιοδήποτε σημείο της αναμέτρησης και να αποκλείεται δικαιότατα από τη συνέχεια. Η δε Ισπανία θα βρει στο δρόμο της στους «16» την Κροατία, την οποία θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου, στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης.

Γήπεδο: «Λα Καρτούχα» (Ισπανία). Διαιτητής: Κάιπερς (Ολλανδία).

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χρομάντα (46' Λομπότκα), Χαρασλίν (69' Σούσλοφ), Χάμσικ (90' Μπένες), Μακ (69' Βάις), Ντούντα (46' Ντουρίς).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα (77' Οϊαρθάμπαλ), Γκαρσία (71' Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Ζόρντι Άλμπα, Μπούσκετς (71' Τιάγκο Αλκάνταρα), Κόκε, Πέδρι, Σαράμπια, Μορένο (77' Τραορέ), Μοράτα (66' Φεράν Τόρες).