Σαουθγκέιτ: Στόχος η πρωτιά στον όμιλο για να μείνουμε στο Γουέμπλεϊ

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, επιβεβαίωσε ότι στόχος του ίδιου και των παικτών του ήταν η εξασφάλιση της 1ης θέσης του 4oυ ομίλου γιατί εξασφαλίζει στα «λιοντάρια» ότι θα συνεχίσουν ν' αγωνίζονται στο Γουέμπλεϊ 

Σαουθγκέιτ: Στόχος η πρωτιά στον όμιλο για να μείνουμε στο Γουέμπλεϊ

Να συνεχίσουν ν' αγωνίζονται στο «Γουέμπλεϊ» ήταν ο στόχος της Εθνικής Αγγλίας κάτι που εξασφαλιζόταν με την κατάληψη της 1ης θέσης του 4ου ομίλου.

Αυτό παραδέχθηκε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μιλώντας για το ότι ο ίδιος κι οι παίκτες του δεν μπήκαν στη λογική να βρουν πιο εύκολο «δρόμο» για τον τελικό (με θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους) αλλά κυνήγησαν την πρωτιά που τους φέρνει ομάδα από τον 6o όμιλο (σ. κάποια εκ των Γαλλία, Γερμανία ή Πορτογαλία που θα προκύψει το βράδυ της Τετάρτης 23/06)

«Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας αλλά θέλαμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στον όμιλο για να μείνουμε στο Γουέμπλεϊ. Θα περιμένουμε για να δούμε την Τετάρτη ποια θα είναι η ομάδα που θα βρούμε μπροστά μας».

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει του συγκεκριμένου «μονοπατιού» οι Άγγλοι εφόσον συνεχίζουν να προκρίνονται τότε όλα τα ματς τους, πλην του προημιτελικού θα τα δώσουν στο Γουέμπλεϊ!

Όσο για τις προοπτικές της ομάδας του στο τουρνουά τόνισε:

«Νομίζω ότι έχουμε πολλά περισσότερα να δώσουμε, δεν έχουμε ακόμα βρει γκολ από στημένη φάση που τα θέλουμε στα μεγάλα ματς. Στο ματς με την Τσεχία είδα αρκετά θετικά στοιχεία και στα συν είναι ο χρόνος συμμετοχής που πήρε ο Μαγκουάιρ για 90 λεπτά και ο Χέντερσον για 45. Είναι ωραίο που στα επόμενα ματς θα έχουμε περισσότερους οπαδούς», τόνισε.