Τσεχία - Αγγλία 0-1: Η άμυνα και ο Στέρλινγκ - Πέρασε πρώτη η Αγγλία και τρίτη η Τσεχία (highlights)

Η Αγγλία χάρη στην απόρθητη άμυνά της και τον σκόρερ Ραχίμ Στέρλινγκ κέρδισε στο Γουέμπλεϊ την Τσεχία (0-1) και πέρασε ως πρώτη στους «16». Μαζί και οι Τσέχοι, έστω και από την τρίτη θέση του ομίλου

Τσεχία - Αγγλία 0-1: Η άμυνα και ο Στέρλινγκ - Πέρασε πρώτη η Αγγλία και τρίτη η Τσεχία (highlights)

Σφριγηλή και με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, η Αγγλία κέρδισε την Τσεχία στο Γουέμπλεϊ (1-0), και πέρασε πρώτη από τον τέταρτο όμιλο στους «16» του Euro 2020. Πρωταγωνιστής στο ματς και και στην διοργάνωση για την ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, ο Ραχίμ Στέρλινγκ που πέτυχε και τα δύο γκολ των «λιονταριών» στο τουρνουά.

Από την άλλη πλευρά, η μαχητική Τσεχία, υπέστη την πρώτη της ήττα, αλλά χάρη στους τέσσερις βαθμούς που είχε ήδη βάλει στο σακούλι, πέρασε και αυτή στους νοκ άουτ αγώνες της διοργάνωσης.

Η Αγγλία μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, μόλις στο 2’ είχε δοκάρι σε πλασέ του Στέρλινγκ, αλλά στο 12’ ο ίδιος παίκτης βρήκε στόχο, όταν από κοντά με κεφαλιά αξιοποίησε την σέντρα του Γκρίλις (1-0). Το πρώτο ημίωρο ανήκε στους παίκτες του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, με μια ακόμα ευκαιρία του Κέιν στο 25’. Οι Τσέχοι αντέδρασαν μετά το 30’ και είχαν δύο καλές στιγμές με τον Σούτσεκ (29’, 35’).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε, με την Αγγλία να δίνει χώρο στους Τσέχους και με την αξιόπιστη αμυντική λειτουργία που τους χαρακτηρίζει κράτησαν το μηδέν στα μετόπισθεν και στο τρίτο ματς του ομίλου. Οι Τσέχοι άλλωστε δεν είχαν την ποιότητα για να απειλήσουν την εστία του Πίκφορντ

Γήπεδο: Γουέμπλεϊ (Αγγλία) Διαιτητής (Ντίας) Πορτογαλία

ΤΣΕΧΙΑ: Βάτσλικ, Τσουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Ντάριντα (64’ Χλόσεκ), Χόλες (84' Χάλες), Σούτσεκ, Μπορίλ, Γιάνκτο (46’ Σέβτσικ), Μάσοπουστ (64’ Κραλ), Σικ (75’ Πέκχαρτ).

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Σο, Στόουνς (79’ Μινγκς), Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Φίλιπς, Ράις (46’ Χέντερσον), Σακά (84' Σάντσο), Στέρλινγκ (67’ Ράσφορντ), Γκρίλις (67’ Μπέλιγκαμ), Κέιν.