Το... μισό Γουέμπλεϊ στη διάθεση των φιλάθλων από τις 29 Ιουνίου!

Την αύξηση της δυνατότητας προσέλευσης θεατών στο Γουέμπλεϊ στο ήμισυ της χωρητικότητας του ανακοίνωσε η UEFA από τις 29 Ιουνίου όταν και θα διεξαχθεί αγώνας της φάσης των «16» για το Εuro  

Το... μισό Γουέμπλεϊ στη διάθεση των φιλάθλων από τις 29 Ιουνίου!

Ως ...μουσική στ' αυτιά των ποδοσφαιρόφιλων και δη των Άγγλων ήχησε η ανακοίνωση της UEFA για την επικείμενη αύξηση της δυνατότητας προσέλευσης στο Γουέμπλεϊ στο 50%!

Από τις 29 Ιουνίου η προσέλευση στο «ναό» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα αυξηθεί από το τωρινό 25% (για τα ματς του 4ου ομίλου), λόγω της βελτίωσης της υγειονομικής εικόνας στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Η συνολική χωρητικότητα του γηπέδου αρχίζει από τις 82.000 θεατές και φτάνει μέχρι τις 90.000, αναλόγως τους κανόνες ασφαλείας κάθε διοργάνωσης.

Η αυξημένη προσέλευση αφορά αγώνα της φάσης των «16» που θα διεξαχθεί στις 29 Ιουνίου, στους δύο ημιτελικούς (6 και 7 Ιουλίου) και τον τελικό (11/07), που έχουν οριστεί να γίνουν στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις UEFA - Άγγλων για την τέλεση ημιτελικών και τελικού στο Λονδίνο

Ωστόσο, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί (καραντίνα για όσους πρόκειται να εισέλθουν στην χώρα) ακόμα δεν έχουν αρθεί από την βρετανική κυβέρνηση και μπορεί να οδηγήσουν την UEFA σε μετάθεση των ημιτελικών και του τελικού στην Ουγγαρία και τη Βουδαπέστη (όπου η «Φέρεντς Πούσκας Αρένα» είναι το μόνο γήπεδο του τουρνουά που δεν υπάρχει περικοπή χωρητικότητας).

Από την πλευρά της η UEFA ανέφερε για το θέμα: «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τις τοπικές αρχές, στην προσπάθεια να επιτραπεί οι φίλαθλοι των συμμετεχουσών ομάδων να παρευρεθούν στους αγώνες, χρησιμοποιώντας αυστηρά τεστ και εντός φούσκας, που σημαίνει ότι η παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα διαρκέσει λιγότερο από 24 ώρες και οι κινήσεις τους θα περιοριστούν σε εγκεκριμένα ΜΜΜ και σημεία μόνο».

Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση μέχρι στιγμής, όμως αν η βρετανική κυβέρνηση κάνει αποδεκτά τα σχετικά αιτήματα της UEFA, τότε οι αναμετρήσεις θα γίνουν στο Γουέμπλεϊ.