Euro 2020: Γαλλία – Γερμανία 1-0: Έδειξε τα… δόντια της (highlights)

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία κέρδισε στο Μόναχο την ακίνδυνη στην τελική προσπάθεια Γερμανία (1-0). Μόνο ο Ρούντιγκερ «δάγκωνε»… στην κυριολεξία από την πλευρά των «πάντσερ»

Euro 2020: Γαλλία – Γερμανία 1-0: Έδειξε τα… δόντια της (highlights)

Από τη μια πλευρά η Παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρώτο φαβορί για την κατάκτηση και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Γαλλία. Από την άλλη η ευρισκόμενη σε διαδικασία ενδοσκόπησης και ανασύνταξης Γερμανία που πασχίζει να επιστρέψει στο πολύ υψηλό επίπεδο. Στην «Αλιάνζ Αρίνα» του Μονάχου αποτυπώθηκε ακριβώς αυτή η διαφορά της τρέχουσας ποιότητας των δύο ομάδων και η Γαλλία επικράτησε με 1-0, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον έκτο όμιλο του Euro 2020.

Οι Γάλλοι δεν πάτησαν παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις το γκάζι, χρειάστηκαν μόνο ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο και την συνδρομή του απρόσεκτου Ματς Χούμελς για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με αυτογκόλ στο 20’ και ενώ είχε προηγηθεί ωραίος συνδυασμός των Πογκμπά και Ερναντέζ.

Από εκεί και πέρα φρόντισαν να διατηρήσουν το προβάδισμα δίνοντας την κυκλοφορία της μπάλας στους Γερμανούς, ενώ οι ίδιοι επέλεξαν να αξιοποιήσουν την ταχύτητα του Κιλιάν Εμπαπέ είτε σε αντεπιθέσεις είτε σε φάσεις ένας εναντίον ενός. Ο σταρ της Παρί σεν Ζερμέν είχε ήδη από το 17’ μια προσπάθεια για γκολ που έσωσε ο Νότερ, στο 62’ σκόραρε με πλασέ, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, στο 85' σκόραρε ο Μπενζεμά από δική του ασίστ αλλά και πάλι ήταν οφσάιντ, ενώ έδωσε στο 52’ ασίστ στον Ραμπιό, ο οποίος σούταρε στο δοκάρι.

Από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί δεν τα παράτησαν ποτέ. Προφανώς δεν έχουν την ποιότητα και την δυναμική προηγούμενων διοργανώσεων αλλά διαθέτουν βαριά φανέλα που τους επιτρέπει να διεκδικούν υπερβάσεις και να πασχίζουν για το θετικό αποτέλεσμα ακόμα και σε ανώτερους αντιπάλους όπως είναι η Γαλλία.

Το πάλεψαν, αλλά τους έλειψε η αποτελεσματικότητα στην τελική πάσα και προσπάθεια. Είχαν καλές στιγμές με τον Μ'ιλερ στο 22’ και τον Γκνάμπρι στο 54’, αλλά τους έλειψε το «φονικό ένστικτο», ενός γκολτζή που θα τελείωνε τις φάσεις. Δεν… δάγκωναν οι Γερμανοί, με εξαίρεση τον Ρούντιγκερ, ο οποίος πάνω στα νεύρα του, έριξε μια κυριολεκτική «δαγκωνιά» στον Πογκμπά εκτός φάσης στο 44’, που διέλαθε τη προσοχής του διαιτητή αλλά και του VAR.

Γήπεδο: Αλιάνζ Αρίνα (Γερμανία) Διαιτητής: Κάρλος Γκράντε (Ισπανία)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ, Καντέ, Πογκμπά, Ραμπιό (94' Ντεμπελέ), Γκριζμάν, Μπενζεμά (89' Τολισό), Εμπαπέ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ (87' Τσαν), Χούμελς, Ρίντιγκερ. Γκιντογκάν, Κρόος, Κίμιχ, Γκόζενς (87' Φόλαντ), Χάβερτζ (74' Σανέ), Γκνάμπρι (73' Βέρνερ), Μίλερ.