Ουγγαρία - Πορτογαλία 0-3: Τρίποντο με Γκερέιρο και τον CR7 των ρεκόρ (Ηighlights)!

Η Πορτογαλία επικράτησε δυσκολότερα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ με 3-0 της Ουγγαρίας στη «Φέρεντς Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης με τον Ράφα Γκερέιρο ν' ανοίγει το σκορ (84') και τον Κριστιάνο Ρονάλντο τον μοναδικό παίκτη με πέντε Εuro να φτάνει τα 11 γκολ στα τελικά τους όντας πρώτος σκόρερ στα χρονικά με πέναλτι (87') 

Ουγγαρία - Πορτογαλία 0-3: Τρίποντο με Γκερέιρο και τον CR7 των ρεκόρ (Ηighlights)!

Νικηφόρα ξεκίνησε η Πορτογαλία τις υποχρεώσεις της στον 6ο όμιλο του Euro και την προσπάθεια της να υπερασπιστεί τον τίτλο του 2016, επικρατώντας με 3-0 της Ουγγαρίας.

Αποτέλεσμα κολακευτικό για τους νικητές, καθώς διαμορφώθηκε μετά το 84', αφού μέχρι τότε οι Ίβηρες τα είχαν βρει ...μπαστούνια, κόντρα στους Μαγύαρους, που έπαιζαν εντός έδρας.

Στο εναρκτήριο ματς του γκρουπ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε 5ο διαδοχικό Euro.

Η κάτοχος του τροπαίου είχε την υπεροχή απέναντι στους αντιπάλους της, που δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να παίξουν μαζικά πίσω από την μπάλα, για να κλείσουν τους χώρους, μπροστά σε 68.000 φίλους τους, που κατέκλυσαν την «Φέρεντς Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης.

Έτσι, παρότι η ομάδα του Σάντος (σε 4-2-3-1 σχηματισμό) είχε 65% κατοχή στο πρώτο μέρος απείλησε μόλις τρεις φορές.

Με τον Ντιόγκο Ζότα να βλέπει δις το «στοπ» του Γκουλάσι (5’, 40’) και τον Κριστιάνο Ρονάλντο ν’ αστοχεί εξ επαφής (43’).

Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι (σε 3-5-2) είχαν την πρώτη τους τελική στο 36’...

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Γκουλάσι ν’ αποκρούει κεφαλιά του Πέπε και τους Ούγγρους να πατάνε πιο συχνά την αντίπαλη περιοχή.

Τη λύση στους Πορτογάλους έδωσε ο Ράφαελ Γκερέιρο στο 84' με τη βοήθεια κόντρας στον Φιόλα και το αμυντικό τείχος της Ουγγαρίας κατέρρευσε..

Τρία λεπτά μετά με πέναλτι (ανατροπή του Ράφα Σίλβα από τον Όρμπαν) ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 10 γκολ στα τελικά Euro ξεπερνώντας τον Μισέλ Πλατινί κι είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στα χρονικά της διοργάνωσης!

Στο 92' ο αρχηγός της Πορτογαλίας (που έκανε ρεκόρ με 3 γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο για τα δεδομένα του θεσμού) έφτασε τα 11 (και 106 με το εθνόσημο) διαμορφώνοντας το τελικό σκορ από ασίστ του Ράφα Σίλβα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ουγγαρία – Πορτογαλία 0-3

Γήπεδο: «Φέρεντς Πούσκας» (Βουδαπέστη).

Σκόρερς: 84' Ράφαελ Γκερέιρο, 87' πεν. και 92' Κριστιάνο Ρονάλντο.

Διαιτητής; Τσακίρ (Τουρκία).

Κίτρινες κάρτες: Νέγκο, Όρμπαν – Ρούμπεν Ντίας.

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάσι - Μπότκα, Όρμπαν, Σάλαϊ - Νάγκι, Κλάινχαϊσλερ (77' Σίγκερ), Σέφερ (66' Νέγκο), Φιόλα (88' Βάργκα), Λόβρεντσιτς - Αντάμ Σάλαϊ, Ρόλαντ Σάλαϊ (77' Σεν).

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίτσιο - Σεμέδο, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο - Ντανίλο, Καρβάλιο (81' Ρενάτο Σάντσες), Μπρούνο Φερνάντες - Μπερνάρντο Σίλβα (71' Ράφα Σίλβα), Ζότα (81' Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο.