Εuro: Μήνυμα, Ολλανδών φιλάθλων, από...αέρος προς Φρανκ Ντε Μπουρ, «Μόνο το 4-3-3 υπάρχει!»

Ολλανδοί φίλαθλοι ναύλωσαν αεροπλάνο και πέταξαν πάνω από το προπονητήριο της Εθνικής τους ομάδας στέλνοντας μήνυμα προς τον εκλέκτορα των «οράνιε», Φρανκ Ντε Μπουρ, ν' απαρνηθεί το 3-5-2 και να επιστρέφει στο πατροπαράδοτο 4-3-3! 

Εuro: Μήνυμα, Ολλανδών φιλάθλων, από...αέρος προς Φρανκ Ντε Μπουρ, «Μόνο το 4-3-3 υπάρχει!»

Είδαν κι απόειδαν στην Ολλανδία με την επιμονή του Φρανκ Ντε Μπουρ να παίξει σε σχηματισμό 3-5-2 (λόγω της απουσία του τραυματία Φαν Ντάικ από την οπισθοφυλακή...) κι επιστράτευσαν τα μηνύματα από... αέρος!

Παραμονή του αγώνα της Ολλανδίας με την Ουκρανία (13/06, 22.00) για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Euro 2020 ένα άκρως ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα στο Ζέιστ, όπου προπονούνται οι «οράνιε».

Για την ακρίβεια, πάνω από το προπονητικό κέντρο καθώς ένα αεροπλάνο, ναυλωμένο από οπαδούς, πέταξε έχοντας στην ουρά του το εξής μήνυμα: «Φρανκ, υπάρχει μόνο το 4-3-3».

Ο τεχνικός της Ολλανδίας δεν μπορούσε να μην το δει, ωστόσο δεν έδειξε να ...ιδρώνει το αυτί του, αφού σε σχετική ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου απάντησε: «Ευχαριστώ για τη συμβουλή αλλά προτιμώ να μείνω πιστές στις ιδέες μου και θα συνεχίσουμε να παίζουμε με 3-5-2».

Η επιλογή του Ντε Μπουρ έχει αποκληθεί «ιερόσυλη» από τους «ορθόδοξους», ποδοσφαιρικά, Ολλανδούς που θέλουν να μείνουν πιστοί στην παρακαταθήκη του Μίχελς και του Κρόιφ όπου το 4-3-3 τηρείται απαρέγκλιτα, ανεξαρτήτως παικτών που αγωνίζονται και αντιπάλων...

Ωστόσο ο Ολλανδός εκλέκτορας έχει αποφασίσει να πορευτεί με τριάδα στην άμυνα, πέντε στο κέντρο και δύο στην επίθεση.

Δεν δείχνει μάλιστα να αλλάζει άποψη παρά το γεγονός πως δεν θα έχει στη διάθεσή του για την πρεμιέρα του Euro 2020 τον Ματάις Ντε Λιχτ που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

«Θα δούμε αν θα είναι διαθέσιμος για το δεύτερο παιχνίδι μας ο Ντε Λιχτ. Ελπίζουμε το τουρνουά να διαρκέσει πολύ για εμάς και για αυτό προτιμώ να μην το ρισκάρω

Εάν είναι να πάμε στον τελικό, πιθανότατα θα τον έβαζα να παίξει, όμως τώρα είμαστε στο πρώτο παιχνίδι και δεν θέλω να πάρω ρίσκα που δεν είναι απαραίτητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός.