Euro 2020: Τα «διαμαντάκια» της διοργάνωσης

Στο Euro 2020 θα αγωνιστούν ηχηρά ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι παίκτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Euro 2020: Τα «διαμαντάκια» της διοργάνωσης

Έπειτα από έναν χρόνο αναβολής λόγω κορονοϊού, το Γιούρο επιστρέφει και είναι έτοιμο να μας χαρίσει για άλλη μία σεζόν γκολ και πλούσιο θέαμα. Ο ανταγωνισμός αναμένεται υψηλός, όπως και η θέληση των ομάδων να φτάσουν έως το τέλος της διοργάνωσης και να στεφθούν πρωταθλήτριες.

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος στο Γιούρο βρίσκονται παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου έχοντας στη διάθεσή τους ηχηρά ονόματα. Τα βλέμματα αδιαμφισβήτητα θα είναι στραμμένα πάνω τους, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι παίκτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να κλέψουν τη δόξα. Ένας από αυτούς είναι ο Τζαμάλ Μουσιάλα, ο οποίος φέτος κατάφερε να ξεχωρίσει με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου και να κάνει γνωστό το όνομά του. Αν και μόλις 18 ετών, ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει καταφέρει να κερδίσει την καρδιά των Βαυαρών, οι οποίοι μάλιστα του ανανέωσαν το συμβόλαιο έως το 2026. Γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη και αγωνιζόταν με την Εθνική Αγγλίας στις μικρές ηλικιακά κατηγορίες λόγω της καταγωγής του πατέρα του, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να ενταχθεί στην Εθνική Γερμανίας. Σε 26 εμφανίσεις με τους πρωταθλητές της Μπουντεσλίγκα σκόραρε έξι γκολ, ενώ άνοιξε λογαριασμό και στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού πέτυχε γκολ απέναντι στη Λάτσιο. Αν και στην όψη φαίνεται αδύναμος, ο ίδιος έχει τον τρόπο να προσπερνά τους αντιπάλους του, ενώ έχει και εξαιρετικές τοποθετήσεις στο γήπεδο.

Μεστή χρονιά στη Γερμανία έκανε και ο Τζέιντον Σάντσο με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Ο Άγγλος επιθετικός σημείωσε σε 38 παιχνίδια 16 γκολ και έδωσε είκοσι ασίστ, ενώ αποτελεί τον νεαρότερο παίκτη στην Ιστορία της Μπουντεσλίγκα που φτάνει τα 35 γκολ. Ήδη το όνομά του ακούγεται στο ρεπορτάζ όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι το φαβορί για να τον κάνει δικό της.

Ενδιαφέρον θα έχει και η νέα αποκάλυψη της Μπαρτσελόνα που λέγεται Πέδρι. Ο 18χρονος Ισπανός έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του στη Λα Λίγκα, πετυχαίνοντας φέτος σε όλες τις διοργανώσεις τέσσερα γκολ και δίνοντας έξι ασίστ. Μάλιστα, στο ισόπαλο παιχνίδι με την Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε μετρήσει την πρώτη του συμμετοχή στην ανδρική ομάδα.

Τη διαφορά στην Εθνική Κροατίας αναμένεται να κάνει και ο Μίσλαβ Όρσιτς που τη φετινή χρονιά οδήγησε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ έως τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας, μεταξύ άλλων, και την Τότεταμ με χατ τρικ στη ρεβάνς. Φέτος είχε 28 γκολ και εννέα ασίστ.

Κομβικό ρόλο στη μεσαία γραμμή της Αυστρίας θα έχει, μεταξύ άλλων, και ο Μαρσέλ Ζάμπιτσερ καθώς για άλλη μία σεζόν ξεχώρισε στη Γερμανία με τη φανέλα της Λειψίας. Αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ θέλουν να τον κάνουν δικό τους και ειδικότερα η Τότεναμ. Η φετινή χρονιά συνεχίστηκε ανοδικά για εκείνον, έχοντας δέκα γκολ και επτά ασίστ στο ενεργητικό του.

Αν και αποτελείται από πολλά αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, το Βέλγιο διαθέτει ένα από τα καλύτερα ταλέντα. Ο λόγος για τον μόλις 19χρονο Τζέρεμι Ντόκου, ο οποίος θεωρείται το νέο μεγάλο αστέρι της πατρίδας του. Ο ακραίος επιθετικός πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη Ρεν πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και δίνοντας οκτώ ασίστ σε 44 παιχνίδια. Ήδη η αξία του περνά τα είκοσι εκατομμύρια και στο μέλλον η χρηματιστηριακή του τιμή θα ανέβει κι άλλο.

Ένας άλλος παίκτης της Ρεν, ο Μπουράκ Γιλμάζ, ετοιμάζεται να ηγηθεί των προσπαθειών της Τουρκίας. Αν και είναι 35 ετών, ο έμπειρος επιθετικός συνέβαλε τα μέγιστα για να στεφθεί πρωταθλήτρια Γαλλίας η Ρεν. Μπορεί να ξεκίνησε νωθρά τη σεζόν, ωστόσο στη συνέχεια δεν σταμάτησε να σκοράρει, δικαιώνοντας τους Γάλλους για την απόκτησή του μετά το τέλος της συνεργασίας με την Μπεσίκτας. Ο Γιλμάζ είχε 18 γκολ φέτος και πέντε ασίστ.

Το ενδιαφέρον των φιλάθλων θα τραβήξουν και οι Αντρέας Σκοβ Όλσεν και Τάιλερ Ρόμπερτς. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός αποτελεί το νέο μεγάλο ταλέντο της Δανίας κάνοντας τη διαφορά φέτος στην Μπολόνια με δύο γκολ και τρεις ασίστ σε 26 παιχνίδια, ενώ έχει πετύχει και τρία γκολ με τη φανέλα της Εθνικής του. Όσον αφορά τον Ρόμπερτς, ο Ουαλός είχε μία καλή σεζόν με τη Λιντς στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο 22χρονος επιθετικός βρήκε μία φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα μοιράζοντας και δύο ασίστ στο αγγλικό πρωτάθλημα, ενώ με τη δεύτερη ομάδα είχε τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Τη διαφορά στο φετινό Γιούρο μπορούν να κάνουν και ακόμα δύο παίκτες. Ο Ίγκορ Ντιβέφ, αν και είναι 21 ετών, έχει καταφέρει να αγωνιστεί 32 φορές με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να σκοράρει δύο γκολ. Ο νεαρός στόπερ βρίσκεται στα πλάνα των Ρώσων για τη διοργάνωση. Εξίσου σημαντικός είναι και ο Τζάκομο Ρασπαντόρι, αφού ο Ιταλός επιθετικός κέρδισε την εκτίμηση του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Με τη φανέλα της Σασουόλο μέτρησε έξι γκολ και έδωσε τρεις ασίστ.

Το ταλέντο ξεχειλίζει και στο φετινό Γιούρο και όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν παίκτες που θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά και ας μην είναι τόσο γνωστό το όνομά τους. Μένει να δούμε ποιοι θα μπορέσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ποιοι θα χρειαστεί να πάρουν περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον έτσι ώστε να αφήσουν το στίγμα τους φορώντας τη φανέλα της χώρας τους.