Οριστικά χωρίς τον Κουντέλα η Τσεχία στο Euro

Ο Οντρέι Κουντέλα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Euro 2020 με την Τσεχία. Η UEFA απέρριψε την έφεση του Τσέχου αμυντικού για την ποινή 10 αγώνων που του είχε επιβληθεί, μετά το ρατσιστικό περιστατικό εις βάρος του Γκλεν Καμαρά.

Οριστικά χωρίς τον Κουντέλα η Τσεχία στο Euro

Απορρίφθηκε η έφεση που είχε καταθέσει ο αμυντικός της Σλαβίας Πράγας, Οντρέι Κουντέλα, κατά της απαγόρευσης συμμετοχής του σε 10 αγώνες από την UEFA για ρατσιστική συμπεριφορά, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (26/5) η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία.

Ως εκ τούτου ο διεθνής Τσέχος αμυντικός δεν θα λάβει το προσεχές Euro 2020 και δεν θα μπορεί να τεθεί στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιάροσλαβ Σίλχαβι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τσεχίας είχε αφήσει ανοικτή μία θέση στην ομάδα που ανακοίνωσε για το προσεχές Euro, όμως πλέον θα πρέπει να κλείσει με άλλον παίκτη το ρόστερ.

Ο Κούντελα είχε τιμωρηθεί με 10 αγωνιστικές από κάθε αγώνα των ευρωπαϊκών Κυπέλλων ή της Εθνικής Ομάδας του, μετά τις καταγγελίες του μέσου των Ρέιντζερς Γκλεν Καμαρά για ρατσιστική επίθεση σε βάρος του απ' τον Τσέχο στόπερ, κατά την διάρκεια του αγώνα των δύο ομάδων στο Europa League τον περασμένο Μάρτιο.

Ο δικηγόρος του Καμάρα, Αμέρ Ανουάρ δέχθηκε με ικανοποίηση την απόφαση διατήρησης της ποινής, αλλά επέκρινε την UEFA ότι έχει κρατήσει συνολικά ήπια στάση πάνω στο θέμα: «Στην πραγματικότητα, η UEFA δεν κατάφερε να προβεί σε πραγματική δράση κατά του ρατσισμού κι ο πελάτης μου δεν έχει δεχθεί ακόμη μία πλήρη συγνώμη, για ό,τι έγινε» τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.