Euro 2021: Πιθανό να γίνει ο τελικός σε γεμάτο «Γουέμπλεϊ»!

Δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα το σενάριο να διεξαχθεί ο τελικός του επικείμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο «Γουέμπλεϊ» σε γεμάτο γήπεδο. Διαβάστε για ποιο λόγο.

Euro 2021: Πιθανό να γίνει ο τελικός σε γεμάτο «Γουέμπλεϊ»!

Ο τελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020, που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουλίου στο «Γουέμπλεϊ», θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς περιορισμούς του κοινού, ενώπιον 90 χιλιάδων θεατών.

Αυτή είναι η ελπίδα των βρετανικών αρχών μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα, όσον αφορά τον περιορισμό των λοιμώξεων, που καταγράφηκαν στις δημόσιες εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώθηκαν μεταξύ Απριλίου και Μαΐου στην Αγγλία.

Ως μέρος της σταδιακής επανέναρξης που ήθελε η Ντάουνινγκ Στριτ, διοργανώθηκαν δοκιμαστικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός ημιτελικού του Κυπέλλου και του τελικού του Λιγκ Καπ, καθώς και συναυλίες και βραδιές ντίσκο, που περιλάμβαναν συνολικά 58 χιλιάδες άτομα. Οι δοκιμές που διεξήχθησαν τις επόμενες εβδομάδες έδειξαν μόνο 15 θετικές περιπτώσεις και καμία στους θεατές των δύο αγώνων.

Ένα αποτέλεσμα που είναι καλό για τον υπουργό Πολιτισμού, Όλιβερ Ντόουντεν, ο οποίος είναι έτοιμος να αυξήσει τον αριθμό των θεατών που επιτρέπονται κατά τη διάρκεια του Euro.

«Δεν βλέπω την ώρα να μπορέσω να δω ξανά το "Γουέμπλεϊ" γεμάτο», είπε ο Ντόουντεν. Οι δύο πρώτοι αγώνες που θα διεξαχθούν στο μεγαλοπρεπές γήπεδο της πρωτεύουσας, που φέρουν αντιπάλους της Αγγλίας την Κροατία (13 Ιουνίου) και τη Σκωτία (18 Ιουνίου), θα διεξαχθούν μπροστά σε 22.000 οπαδούς.

Ωστόσο, αν από τις 21 Ιουνίου η βρετανική κυβέρνηση αποφασίσει να εξαλείψει -όπως φαίνεται πιθανό- το μέτρο της διαπροσωπικής απόστασης, ο τελικός του Euro 2021 θα μπορούσε να λάβει χώρα σε ένα πρωτοφανές περιβάλλον, τουλάχιστον τους τελευταίους 15 μήνες, σε ένα «Γουέμπλεϊ» όπου τα εισιτήρια θα έχουν εξαντληθεί.