Λέγεται και «Μικρό Αλγέρι»

Η υπέροχη θέα στη θάλασσα και η μοναδική λιτή ομορφιά του το καθιστούν ιδανικό για ήσυχη διαμονή και ημερήσιες εξορμήσεις σε Μεσσηνιακή και Λακωνική Μάνη.

Λέγεται και «Μικρό Αλγέρι»

Στο βόρειο άκρο του κόλπου του Οιτύλου βρίσκεται το μικρό λιμανάκι του Οιτύλου παλιού χωριού - Καραβοστάσι. Είναι τόσο κοντά στο Νέο Οίτυλο, ότι και οι δύο είναι σχεδόν συγχωνεύθηκαν. Στο Καραβοστάσι υπάρχουν μερικά ξενοδοχεία και δύο ταβέρνες. Η παραλία είναι στενή, με μεγάλα βότσαλα και βράχια. Ξαπλώστρες και ομπρέλες μπορούν να βρεθούν στο Νέο Οίτυλο, όπου η παραλία είναι μεγαλύτερο.

Τον 17ο αιώνα το Καραβοστάσι, που απέχει 2 χιλιόμετρα από το Οίτυλο, ονομαζόταν «μικρό Αλγέρι», επειδή αναπτύχθηκε στη περιοχή έντονη πειρατική δράση από τους Μανιάτες.

Στο Καραβοστάσι, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του όρμου του Οιτύλου, βρέθηκαν ραβδωτοί κίονες πλησίον και εντός της θαλάσσης, καθώς και Ιωνικά και Δωρικά κιονόκρανα στις ερειπωμένες εκκλησίες των Αγίου Γεωργίου και Αγίου Θεοδώρου.

Το Καραβοστάσι βρίσκεται αμέσως μετά το Οίτυλο και είναι μια περιοχή που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος όλες τις εποχές του χρόνου.

Η υπέροχη θέα του στη θάλασσα και η μοναδική λιτή ομορφιά του το καθιστούν ιδανικό για τις διακοπές σας, ενώ το γεωγραφικό σημείο που βρίσκεται αποτελεί ορμητήριο για τις περιηγήσεις σας στις γύρω περιοχές της Μάνης.