Λουμπλιάνα: Κρασί, θάλασσα και οι δράκοι...

Η Σλοβενία, σφηνωμένη ανάμεσα στην Αυστρία και την Ιταλία, ήταν πάντα περήφανη για τη μοναδική της κληρονομιά και την πρωτεύουσα Λουμπλιάνα.

Λουμπλιάνα: Κρασί, θάλασσα και οι δράκοι...

Η πρωτεύουσα, η Λουμπλιάνα, αποτελεί έξοχο παράδειγμα της μίξης του γερμανικού, του μεσογειακού και του σλοβενικού πολιτισμού. Η παλιά πόλη είναι ένα μείγμα από μπαρόκ, αναγεννησιακά και αρτ νουβό κτίρια, πάνω από τα οποία κυριαρχεί ένα μεσαιωνικό κάστρο. Κόψτε δρόμο μέσα από τους κήπους του πάρκου Tivoli μέχρι το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας για να δείτε την ιστορία της σύγχρονης Σλοβενίας, όπου φιγουράρουν τα θρυμματισμένα αγάλματα του Στάλιν και η αναπαράσταση μιας τάφρου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σίγουρα όταν την επισκεφτείς, θα πρέπει να δοκιμάσεις τα κρασιά της, αφού εκεί παράγονται τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης. Οπότε αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε και, γιατί όχι, να πάρετε ένα μπουκάλι στις αποσκευές σας για να θυμάστε αυτήν τη ρομαντική απόδραση στη Λιουμπλιάνα.

Στην πόλη υπάρχει ένας υπέροχος συνδυασμός διαφορετικών αρχιτεκτονικών στυλ, όπως ο Μοντερνισμός και ο Φονξιοναλισμός. Δες το κάστρο που εποπτεύει τα πάντα από ψηλά και πήγαινε με το ταίρι σου μια βαρκάδα στον ποταμό Ljubljanica, για να βάλετε το δικό σας λουκέτο αγάπης στα σύρματα της γέφυρα "Mesarski most", που αποτελούν σύμβολα αιώνιας αγάπης, όπως ακριβώς και στην παριζιάνικη Pont des Arts!

Με μόλις 250.000 χιλιάδες κατοίκους, η Λουμπλιάνα είναι μία από τις πιο πράσινες ευρωπαϊκές πόλεις της Ευρώπης, πεντακάθαρη και άκρως γοητευτική.

Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι το σύμβολο της πόλης είναι ο δράκος, γιατί συμβολίζει κουράγιο και δύναμη. Έτσι εξηγείται και η δημιουργία της Dragon Bridge που το 1900 πήρε την θέση μίας ξύλινης γέφυρας. Η γέφυρα κοσμεί 4 μεγάλα αγάλματα δράκων, τα οποία είναι άκρως ρεαλιστικά! Ένα από τα must που αξίζει να κάνεις στην Λουμπλιάνα είναι να φωτογραφηθείς, ή να φωτογραφήσεις τους δράκους στην Dragon Bridge.

Το Kamnik βρίσκεται μόλις 25 λεπτά οδικώς από την πόλη. Ένας σχετικά under the radar προορισμός ιδανικός για τους λάτρεις της φύσης! Το Kamnik είναι μία μικρή γραφική κωμόπολη η οποία έχει την ευλογία να φιλοξενεί βουνά, φαράγγια και ποτάμι. Must σημεία επίσκεψης είναι το Velika Planina και η κοιλάδα Kamniške Bistrice. Μετά από το Kamnik μπορείς εύκολα να οδηγήσεις μέχρι το διάσημο Bled και να συνεχίσεις την εξερεύνηση σου στη Σλοβενία!

Φωτό: www.tripadvisor.com