Λιμένι: Ένας παράδεισος στη Μάνη, με τα σπήλαια Διρού

Το Λιμένι είναι ένα ξεχωριστό παραθαλάσσιο θέρετρο, επίνειο της Αρεόπολης, με καταγεγραμμένους 11 κατοίκους, αλλά πολλούς τουρίστες.

Λιμένι: Ένας παράδεισος στη Μάνη, με τα σπήλαια Διρού

Το Λιμένι είναι ένα ξεχωριστό παραθαλάσσιο θέρετρο, επίνειο της Αρεόπολης σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από αυτή, και 27 χιλιομέτρων από το Γύθειο. Ένα τοπίο που συνδυάζει την αρχοντική αρχιτεκτονική της Μάνης πάνω από γαλάζια κρυστάλλινα νερά.

Ήταν η πατρίδα της οικογένειας Μαυρομιχάλη και ο τετραώροφος πύργος της έχει αναστηλωθεί και στέκει επιβλητικά πάνω από τον κόλπο.

Για το μπάνιο σ επισκεφθείτε το Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι όπου και θα βρείτε παραλίες με μεγάλου μήκους αμμουδιά.

Το Λιμένι διαθέτει ξενοδοχεία και ξενώνες που ακολουθούν την τοπική αρχιτεκτονική με τους πετρόκτιστους πύργους. Επίσης, υπάρχουν και γραφικές ψαροταβέρνες στη θάλασσα.

Για να πάτε από την Αθήνα θα περάσετε από την Σπάρτη. Είναι μία απόσταση 225, θα κατευθυνθείτε προς το Γύθειο και στη συνέχεια θα ακολουθήσετε το δρόμο προς την Αρεόπολη.

Μη παραλείψετε να περιηγηθείτε στην Αρεόπολη. Παλαιότερα ήταν και έδρα του Δήμου Οιτύλου. Έχει χτιστεί λίγο πιο πάνω από τη θάλασσα για την προστασία από τους πειρατές, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και τα περίφημα Σπήλαια του Δυρού. Η απόστασή τους είναι μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά.