Ναντ: Εικόνες από το μουσείο του Ιούλιου Βερν (pics)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΝΑΝΤ: O Ολυμπιακός έπαιξε στη Νάντη, την πόλη όπου γεννήθηκε και από την οποία εμπνεύστηκε ο Ιούλιος Βερν. Το fosonline.gr σάς μεταφέρει εικόνες από το μουσείο, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γάλλου ποιητή, μυθιστοριογράφου και θεατρικού συγγραφέα.

Ναντ: Εικόνες από το μουσείο του Ιούλιου Βερν (pics)

Η Νάντη είναι μία νεανική και πανέμορφη πόλη, με τα υπέροχα κάστρα και πάρκα της, στη συμβολή των ποταμών Ερντρ και Λίγηρα και με έντονο το πολιτιστικό στοιχείο στην ατμόσφαιρά της.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε στην πόλη όπου γεννήθηκε το 1828 και από την οποία εμπνεύστηκε ο Ιούλιος Βερν!

Το fosonline.gr βρέθηκε στο μουσείο που είναι αφιερωμένο στον διάσημο Γάλλο συγγραφέα, ο οποίος έχει γράψει αριστουργήματα που διαβάζουν μικροί και μεγάλοι όπως «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», «Μιχαήλ Στρογκόφ», «Από τη Γη στη Σελήνη», «Ταξίδι στο Κέντρο της Γης», «Πέντε εβδομάδες με αερόστατο» και πολλά ακόμη.

Το μουσείο βρίσκεται σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στην πλαγιά ενός λόφου και έχει θέα τον ποταμό Λίγηρα. Εκεί είδαμε πολλά χειρόγραφα του Ιούλιου Βερν, προσωπικά αντικείμενα, αφίσες από παραστάσεις των παραστατικών έργων του και μπήκαμε στη ζωή του σπουδαίου συγγραφέα. Είναι ένα μικρό μουσείο που μέσα σε μισή ώρα έχει περάσει από μπροστά σου όλο το σπουδαίο έργο του.