Αμβέρσα, η πόλη των διαμαντιών, των οστράκων, της τέχνης και της μπύρας...

Η Αμβέρσα είναι ένας ελκυστικός προορισμός με έντονο το φλαμανδικό στοιχείο, τα εστιατόρια με όστρακα και θαλασσινά, αλλά και τα μπαρ με την τεράστια ποικιλία βελγικών μπυρών.

Αμβέρσα, η πόλη των διαμαντιών, των οστράκων, της τέχνης και της μπύρας...

Βρίσκεται σε σταυροδρόμι, όπου συναντώνται τέσσερις χώρες: Η Ολλανδία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Γαλλία. Πάνω στον ποταμό Scheldt, στην είσοδο προς τη Βόρεια Θάλασσα, είναι το μεγαλύτερο λιμάνι του Βελγίου (το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη) συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν.

Το κέντρο της Παλιάς Πόλης, γύρω από τον εντυπωσιακό γοτθικό καθεδρικό, είναι όμορφο και φιλόξενο, όπως ήταν το 17ο αιώνα, οπότε και αποτελούσε κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η πόλη μοιάζει με αρχιτεκτονικό μουσείο: από τα μεσαιωνικά κάστρα δίπλα στο ποτάμι μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες στην προκυμαία. Επιβάλλεται η επίσκεψη στο σπίτι του Ρούμπενς, του μεγαλύτερου μπαρόκ καλλιτέχνη της Βόρειας Ευρώπης.

Κρυμμένα σε σοκάκια, θα βρείτε πολλά εστιατόρια και μπαράκια, καταστήματα με αντίκες, γκαλερί, σοκολατερί, καταστήματα διαμαντιών (έχει τη μεγαλύτερη βιομηχανία επεξεργασίας διαμαντιών παγκοσμίως).

Με τις διαρκώς αναπτυσσόμενες gay σκηνές, η κουλτούρα του clubbing στην Αμβέρσα αποτελεί άλλη μία… τουριστική ατραξιόν. Η πόλη ζει τις νύχτες σε ρυθμούς πάρτι με φαντασμαγορικά κλαμπ, ιδιαίτερα την Παρασκευή και το Σάββατο, όπου η πόλη ξεχειλίζει από τουρίστες, αλλά και Βέλγους που ξεφαντώνουν.

Η Αμβέρσα χαρακτηρίζεται ως η μητρόπολή των διαμαντιών. Στον μήκους δύο χιλιομέτρων δρόμο Pelikaanstraat στην εβραϊκή συνοικία, σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, συγκεντρώνονται περισσότεροι από 12.000 εξειδικευμένοι τεχνίτες, 380 καταστήματα, 1.500 επίσημες φίρμες και 3.500 έμποροι που δραστηριοποιούνται γύρω από την επεξεργασία του πολύτιμου λίθου.