Τριήμερες αποδράσεις σε Κίμωλο, Ευρυτανία, Καλαμάτα

 Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος προτείνουμε τριήμερες αποδράσεις σε Κίμωλο, Ευρυτανία, Καλαμάτα.

Τριήμερες αποδράσεις σε Κίμωλο, Ευρυτανία, Καλαμάτα

Κίμωλος

Στη Χώρα της Κιμώλου, η εταιρεία χαρτών Ανάβαση χαρτογράφησε τον οικισμό και χάραξε πέντε διαδρομές στις οποίες κατευθύνουν τον επισκέπτη πολύχρωμα χελωνάκια. Θα βρείτε τον χάρτη στις εισόδους του Χωριού.

Για μπάνιο οπωσδήποτε από στο Καλαμίτσι, μια αμμώδη παραλία με αρμυρίκια, μπροστά από μια θάλασσα με κρυστάλλινα νερά. Θα απολαύσετε και τις προβολές του υπαίθριου μετακινούμενου θερινού σινεμά «Καλησπερίτης», σε διάφορα σημεία του νησιού. Δοκιμάσετε λαδένια, ένα τοπικό έδεσμα που μοιάζει με πίτσα, αλλά αποτελείται μόνο από ζυμάρι, ελαιόλαδο, κρεμμύδι και ντομάτα. Θα τη βρείτε σε φούρνους και ταβέρνες.


Καλαμάτα

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται όλο και περισσότερο και με τον νέο δρόμο απέχει λίγο περισσότερο από δύο ώρες. Ξεκινήστε τον περίπατό σας από το Κάστρο και συνεχίστε μέχρι την εκκλησία της Υπαπαντής. Δείτε τη μικρή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο και συνεχίστε στον πολύβουο πεζόδρομο της Αριστομένους, που θα σας οδηγήσει στην τεράστια κεντρική πλατεία με τις πολλές καφετέριες.

Συνεχίσετε νότια με κατεύθυνση τη θάλασσα, θα βρεθείτε στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, έναν μεγάλο χώρο πρασίνου με λιμνούλες, παιδική χαρά και… τρένα. Διασχίστε κάθετα το πάρκο και στη νότια απόληξή του θα αρχίσετε να βλέπετε τη θάλασσα. Η παραλία της Καλαμάτας έχει μεγάλο μήκος και αποτελεί σημείο συνάντησης για ντόπιους και επισκέπτες, για βόλτες και ποδηλατάδες.

Ευρυτανία

Το φαράγγι Πάντα Βρέχει είναι το διασημότερο φυσικό αξιοθέατο. Ξεκινώντας από το Καρπενήσι με κατεύθυνση προς Προυσό, σταματήστε στη θέση Κλειδί, όπου φύση και ανάπτυξη γίνονται ένα, με τον σκαμμένο βράχο να δημιουργεί ένα είδος «καπέλου» για να περάσει από κάτω ο δρόμος. Δίπλα ο Καρπενησιώτης ποταμός, γύρω πλατάνια και πουρνάρια. Παρακάτω βρίσκονται τα Διπόταμα και ακόμα πιο πέρα η Μονή Προυσού, ένας από τους ισχυρότερους προσκυνηματικούς προορισμούς της Ελλάδας, χτισμένη σε ειδυλλιακή τοποθεσία, με ζαρκάδια, αγριογούρουνα, λαγούς, πέρδικες και κοτσύφια να στη γύρω περιοχή. Στις όχθες του Τρικεριώτη και στάση στη θέση Τσαγκαράλωνα, για θέα στη λίμνη Κρεμαστών, τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας.