Ύδρα, Αίγινα και Σίφνος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 13 Ιουνίου) προσφέρεται για αποδράσεις γι' αυτό και έχουμε τρεις προτάσεις για όλα τα βαλάντια.

Ύδρα, Αίγινα και Σίφνος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ύδρα

Η Ύδρα είναι ένα νησί χωρίς αυτοκίνητα, φασαρία, ηχορρύπανση. Φημίζεται για την καλλιτεχνική φυσιογνωμία της και τα εικαστικά δρώμενα του καλοκαιριού (όπως είναι η περιοδική έκθεση με φωτογραφίες του Robert McCabe από την Ύδρα του ’50-’60 στην Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη και η έκθεση με έργα του Jeff Koons στα παλιά σφαγεία του ιδρύματος ΔΕΣΤΕ στις τη γεμάτη μνημεία και τοπόσημα πόλη, τα πεζοπορικά μονοπάτια της ενδοχώρας (όπως αυτό που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αγίου Μάμα), τις κοντινές και μακρινές παραλίες που την περιβάλλουν.

Αίγινα

Στην Αίγινα πετάγεται κανείςγια Σαββατοκύριακο, σε 40 λεπτά από τον Πειραιά. Το ίδιο το νησί δεν έχει μεγάλες υψομετρικές διαφορές και ανάλογα με το επίπεδο του καθενός υπάρχουν ενδιαφέρουσες διαδρομές. Μπορείτε να πάρετε και το ποδήλατο σας. Ξεκινήστε από την εύκολη, παραθαλάσσια διαδρομή Αίγινα-Πέρδικα, μήκους 9 χλμ., με στάση στο λιμανάκι του Αγίου Βασιλείου και στις παραλίες του Μαραθώνα (τα ηλιοβασιλέματα από εδώ είναι μνημειώδη) κι έπειτα εξερευνήστε τις υπόλοιπες διαδρομές του νησιού.

Σίφνος

Φημίζεται για τους αγγειοπλάστες και τη ρεβιθάδα της. Αν αγαπάτε την πεζοπορία, ένα πρωινό, ακολουθήστε το πλακόστρωτο μονοπάτι από την παραλία Γλυφό, κάτω από τον Φάρο, που οδηγεί στην παραλία της Χρυσοπηγής, το Αποκοφτό. Είναι σύντομο, περνά πλάι από τις σκάλες φόρτωσης των παλιών μεταλλείων και τον Άγιο Χαράλαμπο. Κατά τ΄άλλα, το εκκλησάκι Επταμαρτύρων περιβάλλεται από θάλασσα και είναι το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο της Σίφνου. Συνδυάστε το με έναν περίπατο στο Κάστρο, την παλιά πρωτεύουσα του νησιού, με τα γοητευτικά σοκάκια. Φωτογραφία θα βγάλετε και στην παραλία Καμάρες, στο ηλιοβασίλεμα. Οι λουόμενοι φεύγουν νωρίς και θα το απολαύσετε σχεδόν μόνοι σας.