Αποκριάτικη τριήμερη εκδρομή σε Ρώμη, Κάιρο, Αίγινα

Τριήμερο εν μέσω πολέμου και με την άτυπη λήξη της πανδημίας,  όσοι έχετε χρήματα και διάθεση μπορείτε να κάνετε εξπρές εκδρομές στη Ρώμη, στη Φλωρεντία, στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια ή στην Αίγινα, ανάλογα με το βαλάντιο σας.

Αποκριάτικη τριήμερη εκδρομή σε Ρώμη, Κάιρο, Αίγινα

Να ξεκινήσουμε από τη Ρώμη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το επιβλητικό Κολοσσαίο ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά κτίρια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, την Αψίδα του Κωνσταντίνου που χτίστηκε για να γιορτάσει τη νίκη του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου επί του Αυτοκράτορα Μαξέντιου.

Στις Ρωμαϊκές αγορές ανεβείτε στο λόφο του Καπιτωλίου, σημερινό Δημαρχείο της πόλης.

Aπό τα σκαλοπάτια που σχεδίασε ο Μιχαήλ Άγγελος θα βρεθείτε στη Piazza Venezia για να φωτογραφίσετε το επιβλητικό Παλάτσο Βιτορριάνο.

Συνεχίστε στην Φοντάνα ντι Τρέβι με το εντυπωσιακό σιντριβάνι, στη διάσημη πλατεία Piazza di Spagna, τα μεγαλοπρεπή ισπανικά σκαλιά, ενός οβελίσκου και της όμορφης εκκλησίας.

Στην περίφηµη Βία Κοντότι θα βρείτε τα πολυτελέστατα καταστήματα των ιταλικών και των γαλλικών οίκων μόδας. Επισκεφτείτε το Πάνθεον, ένα ναό 2000 ετών, αφιερωμένο σε όλους τους θεούς.

Την επόμενη ημέρα μπορείτε να ξεναγηθείτε στα Μουσεία του Βατικανού (κάντε προκράτηση για να αποφύγετε τις ουρές) και να θαυμάσετε συλλογές ανεκτίμητων έργων τέχνης και γλυπτικής με αποκορύφωμα την περίφημη Καπέλα Σιξτίνα. Στη μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου, του Αγ. Πέτρου δείτε τον ομώνυμο επιβλητικό ναό, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου στο εσωτερικό της βρίσκονται εκατοντάδες αγάλματα με αποκορύφωμα τη Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου.

Την τρίτη ημέρα μπορείτε να κάνετε ολοήμερη εκδρομή στη πόλη της Αναγέννησης, τη Φλωρεντία. Θα γνωρίσετε περπατώντας την ιστορική πόλη που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ, το μεγαλοπρεπές Ντουόμο με το περίφημο καμπαναριό του Τζιότο, το Βαπτιστήριο - ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής με μπρούντζινες πόρτες και μωσαϊκά - την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πιάτσα Ντε Λα Σινιορία και το Πόντε Βέκιο, που είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας. Και φυσικά το μουσείο Ούφιτσι.

Διάρκεια πτήσης για Ρώμη: Δύο ώρες και 5 λεπτά.

Στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια

Στην Αίγυπτο, η πρώτη επίσκεψη σας, ας ξεκινήσει από το αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου. Σε αυτό τον χώρο στεγάζονται Φαραωνικά αριστουργήματα χιλιάδων χρόνων και αμύθητης αξίας. Τα ευρήματα του τάφου του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών) καθώς επίσης και τα περίπου 120.000 εκθέματα, που αποτελούν μια μοναδική εμπειρία πρώτης συνάντησης με τον αιγυπτιακό αρχαίο πολιτισμό.

Επόμενος σταθμός, τα ταφικά μνημεία των 3 Φαραώ της 4ης δυναστείας, τις επιβλητικές πυραμίδες της Γκίζας. Ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου που επέζησε μέχρι τις μέρες μας! Οι πυραμίδες του Χέωπος, του Χεφρήνου και του Μυκερίνου διαχρονικές και αιώνιες, αποτελούν την επιτομή ενός από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της ανθρωπότητας. Tολμήστε να μπείτε στο εσωτερικό της πυραμίδας.

Σε κοντινό σημείο και μέσα στην νεκρόπολη της Γκίζας η περίφημη Σφίγγα, με βλέμμα στραμμένο στο σύγχρονο Κάιρο, αναπαριστά τον Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού.

Επιβάλλεται περιήγηση στο πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ. Πνιγμένο από χρώματα και μεθυστικές μυρωδιές το παζάρι Χαν Ελ Χαλίλ, ως ένα αυθεντικό ανατολίτικο παζάρι αντικατοπτρίζει όλη την αυθεντικότητα των Αιγυπτίων.

Κι εδώ μπορείτε να κάνετε ολοήμερη εκδρομή. Στην Αλεξάνδρεια, "το μαργαριτάρι της Μεσογείου", που ιδρύθηκε το 331 π.Χ από τον Μέγα Αλέξανδρο. Δεν θα δείτε τον φάρο της Αλεξάνδρειας ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου, ο οποίος καταστράφηκε από ισχυρούς σεισμούς. Τα απομεινάρια του χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του φρουρίου του Μαμελούκου Σουλτάνου Κάιτ Μπέι, ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόταν ο φάρος.

Θα δείτε την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το ελληνικό πατριαρχείο και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλλουν τα θερινά ανάκτορα. Επίσης το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης.

Την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, όπου θα ξεναγηθείτε, στο θαυμάσιο το αρχιτεκτονικό επίτευγμα.

Αν έχετε ακόμη μια μέρα στη διάθεσή σας, να πάτε στο Παλιό Κάιρο όπου θα επισκεφτείτε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Ο Ναός χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Επιβάλλεται επίσκεψη στο Νέο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού το οποίο άνοιξε τις πύλες του τον Απρίλιο του 2021 και φιλοξενεί την πολιτιστική κληρονομιά της Αιγύπτου. Η αίθουσα με τις μούμιες αποτελεί το σημαντικότερο μέρος του Μουσείου. Απαγορεύεται η φωτογράφιση, αλλά τα μέτρα είναι χαλαρά.

Διάρκεια Πτήσης: 1 ώρα και 55 λεπτά

Στην Αίγινα και την Πέρδικα

Αν επιμένετε ελληνικά υπάρχει και η Αίγινα για μονοήμερη εκδρομή. Θα κάνετε την βόλτα σας στην γραφική περαντζάδα του λιμανιού, ανάμεσα σε καλοδιατηρημένα νεοκλασικά, πολυτελή σκάφη και παραδοσιακά καΐκια που πουλάνε φρούτα. Θα τριγυρίσετε στα σοκάκια, θα πιάσετε τραπεζάκι για δροσερό καφέ πάνω στη θάλασσα και αργότερα φυσικά το μενού έχει ουζάκια.

Ιδανική εκδρομή η παραλιακή ευθεία ως την Πέρδικα, περνώντας από τις όμορφες παλιές επαύλεις καταλήγοντας στο γραφικό κοσμικό λιμανάκι. Μπορείτε επίσης να πάρετε το λεωφορείο από τη Χώρα και να πάτε στην παραλία της Αγίας Μαρίνας για να τηρήσετε το έθιμο και να πετάξετε χαρταετό.

Σημείο αναφοράς για φαγητό η Αιγινήτισσα. Βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο με τα πεντακάθαρα νερά που αποτελεί πόλο έλξης για πολλά σκάφη και προσφέρεται για όλους εκείνους που θέλουν καλό φαγητό, ωραία θέα και λίγο ρομαντισμό στη ζωή τους.

Υπάρχει και η δυνατότητα εκδρομής από την Πέρδικα για το νησάκι Μονή με τα ελάφια και τα παγόνια. Αξίζει επίσης μια στάση στον κλασικό ναό της Αφαίας Αθηνάς.

Διάρκεια ταξιδιού: Με δελφίνι 40 λεπτά, με πλοίο 80 λεπτά