Η πυραμίδα-τάφος του Νίκολας Κέιτζ!

Ο διάσημος αλλά και εκκεντρικός Αμερικανός ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ έχει ήδη έτοιμο στη Νέα Ορλεάνη το μνήμα που θα τον… υποδεχθεί όταν αποδημήσει.

Η πυραμίδα-τάφος του Νίκολας Κέιτζ!

Έχοντας πρωταγωνιστήσει σε καταξιωμένες ταινίες που έλαβαν λαμπρές κριτικές και ενίοτε σε κινηματογραφικές εισπρακτικές αποτυχίες, ο Νίκολας Κέιτζ είναι αναμφίβολα ένας σταρ, ο οποίος γενικά διακρίνεται και για την εκκεντρική συμπεριφορά του έξω και μακριά από τα πλατό.

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα της ιδιορρυθμίας του αποτελεί o… τάφος του που βρίσκεται στη Νέα Ορλεάνη. Το 2010 ο 46χρονος τότε Κέιτζ αγόρασε δύο κομμάτια γης στο φημισμένο Κοιμητήριο Σεντ Λούις 1 στην πολυπληθέστερη πόλη της Πολιτείας της Λουιζιάνα. Ακολούθως χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο χώρο για να χτίσει μία λευκή πυραμίδα ύψους σχεδόν τριών μέτρων.

Στο μπροστινό μέρος του περίεργου αυτού οικοδομήματος, το οποίο ασφαλώς παραμένει ακόμη ανώνυμο, δεδομένου ότι ο επιφανής κάτοχός του… ζει και βασιλεύει, υπάρχει μία επιγραφή με χαραγμένη επάνω μία λατινική φράση: «Omnia ab uno», που στα ελληνικά σημαίνει «Όλα από ένα». Πρόκειται για λόγια που οι πιστοί φαν του Αμερικανού ηθοποιού θυμούνται ότι αναφέρονται στην ταινία δράσης του 2004, στην οποία πρωταγωνίστησε, με τίτλο «Στα ίχνη του χαμένου θησαυρού».

Η αντίθεση που δημιουργεί στο μάτι το ασυνήθιστο κενοτάφιο είναι εμφανής. Με τη λιτή, αυστηρή γραμμή του το πυραμιδωτό μαυσωλείο εκφράζει τη διαφορετικότητα σε σχέση με τα τετραγωνισμένα και πιο χαμηλωμένα ταφικά μνημεία του νεκροταφείου που μέχρι το 2015 ήταν από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της Νέας Ορλεάνης! Μέχρι που οι τοπικές αρχές περιόρισαν αυστηρά την πρόσβαση σε αυτό…

Ο διάσημος πρωταγωνιστής έχει επιλέξει να παραμείνει σιωπηλός όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με την κραυγαλέα επιλογή του για το… μεταθανάτιο ταξίδι. Η σιωπή του Κέιτζ έχει συμβάλει στην αφθονία θεωριών για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την κατασκευή. Κάποιοι προβάλλουν τους περίεργους δεσμούς του με τη μυστική κοινωνία των «Πεφωτισμένων». Για τα μυαλά που ελκύονται από τα παραφυσικά φαινόμενα, η απίστευτη ομοιότητα ανθρώπων που απεικονίζονται σε πορτρέτα του 19ου αιώνα με τον Κέιτζ σημαίνει ότι εκείνος θα αναγεννήσει μέσα στην πυραμίδα την αθάνατη μορφή του! Κατ’ άλλους, πάλι, αυτός είναι ο τρόπος του να αντιμετωπίζει μια κατάρα βουντού που τον κατατρύχει, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται απλώς περί μιας στιλιστικής επιλογής και τίποτε άλλο.

Υπάρχουν βέβαια και οι πιο υποψιασμένοι, εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο Νίκολας Κέιτζ χρησιμοποιεί την πυραμίδα-τάφο ως κρυψώνα καιμέσα εκεί αποκρύπτει χρήματα από την ομοσπονδιακή υπηρεσία φορολογικών εσόδων της αμερικανικής κυβέρνησης!

Διαλέγετε και παίρνετε…