Ο παράξενος Ναός των Αρουραίων στην Ινδία!

O Ναός της Κάρνι Μάτα στην Ινδία αποτελεί μοναδικό φαινόμενο, καθώς φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες… αρουραίους που λατρεύονται σαν θεοί!

Ο παράξενος Ναός των Αρουραίων στην Ινδία!

Για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων αποτελούν έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη, η εμφάνιση του οποίου προκαλεί πανικό, ανατριχίλα και αίσθημα αποστροφής. Σε ένα συγκεκριμένο μέρος του κόσμου ωστόσο είναι αντικείμενα λατρείας και φροντίζονται επιμελώς, ζώντας σε ένα απολύτως προστατευμένο περιβάλλον.

Ο λόγος για τους ποντικούς και ειδικότερα τους αρουραίους! Και τον Ναό της Κάρνι Μάτα στην Ινδία, που είναι γνωστός και ως «Ναός των Αρουραίων». Η φήμη του οφείλεται στο γεγονός ότι στο εσωτερικό του και στον προαύλειο χώρο διαβιούν περίπου… 25.000 μαύροι αρουραίοι καθώς και ελάχιστοι λευκοί!

Πρόκειται για έναν ινδουιστικό ναό, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη Ντέσνοτ του ομόσπονδου κρατιδίου του Ράτζασταν στη βόρεια Ινδία. Η ίδρυσή του χρονολογείται εδώ και πάνω από 600 χρόνια, αλλά πήρε την οριστική μορφή του στις αρχές του 20ού αιώνα από τον μαχαραγιά Γκάνγκα Σινγκ. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην ινδουιστική θεότητα Κάρνι Μάτα, η οποία επίσης είναι γνωστή ως η θεά των ποντικών.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσφέρουν καταφύγιο και τροφή στους αρουραίους τιμώντας τη μνήμη της Κάρνι Μάτα, πιστεύοντας ότι τα συγκεκριμένα ζώα αποτελούν μετενσαρκώσεις των νεκρών αρσενικών απογόνων της στο πέρασμα των αιώνων. Οι ασυνήθιστοι… ένοικοι του ναού αποκαλούνται «κάμπας», θεωρούνται ιεροί βάσει του τοπικού θρύλου και για χάρη τους πάρα πολλοί άνθρωποι καταφτάνουν εκεί διανύοντας μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να… υποβάλουν τα σέβη τους.

Μάλιστα εκτιμάται ως σημάδι μεγάλης τύχης εάν ένας ειδικά από τους ελάχιστους λευκούς ποντικούς περάσει πάνω από το πόδι του επισκέπτη. Παράλληλα θεωρείται ύψιστη τιμή να φάει κάποιος φαγητό… δαγκωμένο από τους σεπτούς αρουραίους. Όπως και εντύπωση προκαλεί ο άγραφος νόμος αν πεθάνει ένας αρουραίος (παραδείγματος χάρη… πατηθεί κατά λάθος), αμέσως να αντικατασταθεί από έναν κατασκευασμένο από συμπαγές ατσάλι!

Η σπουδαιότητα της παρουσίας των ιερών αρουραίων στον χώρο λατρείας του Ναού της Κάρνι Μάτα αποδεικνύεται και από την ύπαρξη ενός τεράστιου προστατευτικού διχτυού στο προαύλιο, το οποίο αποτρέπει τις επιθέσεις των αρπακτικών πουλιών σε βάρος των ποντικών.

Ο Ναός των Αρουραίων προσελκύει αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο από όλα τα μέρη της τεράστιας ασιατικής χώρας για να πάρουν ευλογία, όπως και περίεργους τουρίστες από όλο τον κόσμο, που κάνουν το ταξίδι μέχρι την Ινδία με σκοπό να ζήσουν αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία.