ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Τα δύο «Καλά» των Κυθήρων!

Πανέμορφο νησί, πάμπολλες παραλίες, αλλά εμείς «ψηφίζουμε» το ανατολικό Καλαδί και το δυτικό Καλάμι!

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ: Τα δύο «Καλά» των Κυθήρων!

Παραλίες, λαγκάδια, κάστρα, καταρράκτες, βάθρες, σπήλαια, ρεματιές, μοναστήρια. Όλα αυτά μαζί, σε ένα νησί. Ίσως το νησί με το πλέον ετερόκλητο τοπίο στα ελληνικά ύδατα. Αυτά είναι τα Κύθηρα. Τόσο μαγευτικά, που τα έχουμε επισκεφθεί δις! Ό,τι και να σας πούμε εμείς, ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να βιώσετε την ομορφιά τους είναι να πάτε κι εσείς!

Κι εφόσον το κάνετε, θα είναι κρίμα να μην επισκεφθείτε τα δύο "Καλά" για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Ποια είναι αυτά; Μα το Καλαδί και το Καλάμι φυσικά. Αμφότερες υπέροχες παραλίες -τόσο οι τοποθεσίες όσο και τα νερά τους-, με το πρώτο να βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και το δεύτερο στη δυτική.

Το Καλαδί είναι περισσότερο γνωστό και τουριστικό, καθώς η πρόσβασή του δεν είναι μεν... παιχνιδάκι, όμως δεν έχει καμία σχέση με το Καλάμι (θα... εξηγήσουμε παρακάτω). Κάνοντας ένα γρήγορο διαδικτυακό ψάξιμο θα δείτε ότι για πολλούς είναι η κορυφαία παραλία του νησιού. Και όχι άδικα!

Για να φτάσετε, θα πρέπει να οδηγήσετε κάποια μέτρα χωματόδρομο, να αφήσετε το αυτοκίνητο και να κατεβείτε περίπου 120 πέτρινα σκαλοπάτια. Ο συνδυασμός βότσαλου με άμμο, η σκιά (μετά το μεσημέρι) που παρέχουν τα βράχια πίσω σας και τα εξαιρετικά νερά θα σας αποζημιώσουν! Μπόνους, ο βράχος ακριβώς απέναντι από την παραλία, απ' όπου οι τολμηροί μπορούν να απολαύσουν τις βουτιές τους από αρκετό ύψος!

Περνάμε στη δεύτερή μας επιλογή, το Καλάμι. Και αν πριν κάναμε λόγο για "τολμηρούς", εδώ θα πρέπει να είστε αποφασισμένοι και έτοιμοι για... ταλαιπωρία μέχρι να φτάσετε στον προορισμό!

Για να πάτε, θα περάσετε τον Μυλοπόταμο ακολουθώντας τον δρόμο προς την Παναγία Ορφανή και λίγα μέτρα παρακάτω θα αφήσετε το όχημά σας (ο δρόμος πολύ απλά... τελειώνει) και θα ξεκινήσετε το περπάτημα! Ύστερα από περίπου 15-20 λεπτά πεζοπορίας σε... δύσκολο έδαφος και μία μίνι-καταρρίχηση στα απόκρημνα βράχια για... φινάλε, φθάνετε στο Καλάμι! Και κάπου εκεί θα ξεχάσετε την ταλαιπωρία σας...

Διότι το μοναδικό τοπίο και τα εκπληκτικά νερά (σε συνδυασμό με τον λίγο κόσμο) θα σας ανταμείψουν. Αν, μάλιστα, έχετε μάσκα, θα μπορέσετε να παρατηρήσετε και τα κανόνια που βρίσκονται στον βυθό. Φροντίστε να έχετε πάρει μαζί σας τα βασικά και γιατί όχι ένα βιβλίο, γιατί πολύ απλά δεν θα θέλετε να φύγετε!

Υ.Γ.: Φεύγοντας από το Καλάμι, σταματήστε οπωσδήποτε στον Μυλοπόταμο και καθίστε για φαγητό στον Πλάτανο. Θα μας θυμηθείτε...