Τα 10 πιο «παράξενα» ξενοδοχεία στον κόσμο

Ύπνος σε μία διαφανή κάψουλα που κρέμεται στον αέρα, πρωινό με καμηλοπαρδάλεις, εξερεύνηση του βυθού μέσα σε ένα υποβρύχιο δωμάτιο και ηλιοβασίλεμα σε ένα κατάλυμα-κρουαζιερόπλοιο στην κορυφή ενός βράχου: κάπως έτσι μοιάζει η διαμονή σε μερικά από τα πιο παράξενα ξενοδοχεία στον κόσμο.

Τα 10 πιο «παράξενα» ξενοδοχεία στον κόσμο

Για ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά, τα ξενοδοχεία αρχίζουν να μοιάζουν πάνω-κάτω τα ίδια. Όμως, δεν είναι έτσι: υπάρχουν επιλογές που ίσως δεν θα μπορούσαν να φανταστούν.

Ακολουθούν τα 10 πιο παράξενα ξενοδοχεία στον κόσμο.

Manta Resort, Ζανζιβάρη

© The Manta Resort

To Manta Resort στο απομακρυσμένο νησί Πέμπα στη Ζανζιβάρη προσφέρει μοναδικές επιλογές διαμονής σε πολυτελείς παραθαλάσσιες βίλες.

Ομως, αυτό που ξεχωρίζει είναι το υποβρύχιο δωμάτιο που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κοιμηθούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, καθώς τα πολύχρωμα ψάρια περνούν δίπλα από τα μεγάλα παράθυρα γύρω από το διπλό κρεβάτι.

Τη νύχτα, οι προβολείς κάτω από τα παράθυρα ανάβουν προσελκύοντας ψάρια και χταπόδια. Ο όροφος που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας έχει ένα απλό σαλόνι και ένα μπάνιο, ενώ η ταράτσα είναι ιδανική για ηλιοθεραπεία ή «stargazing» κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Hotel Costa Verde, Κόστα Ρίκα

© Hotel Costa Verde/Facebook

Το σλόγκαν του Hotel Costa Verde στην Κόστα Ρίκα είναι «Περισσότεροι πίθηκοι από ανθρώπους…», αλλά ένας άλλος λόγος για τον οποίο το θέρετρο είναι γνωστό είναι το γεγονός ότι επιτρέπει στους επισκέπτες να περάσουν τη νύχτα σε ένα Boeing 727 του 1965 που έχει μετατραπεί σε έναν πολυτελή ξενώνα δύο υπνοδωματίων.

Ενώ το εξωτερικό σχήμα της ατράκτου παραμένει το ίδιο, το εσωτερικό είναι πλήρως επενδυμένο με τοπικό ξύλο teak. Τα παράθυρα παρέχουν θέα στη ζούγκλα και τον ωκεανό σε όλο το μήκος του αερoσκάφους, το οποίο στηρίζεται σε βάσεις ύψους 15 μέτρων, ενώ υπάρχουν σκεπαστές βεράντες στα φτερά του. Τα υπνοδωμάτια διαθέτουν κλιματισμό και το καθένα έχει δικό του μπάνιο.

Giraffe Manor, Κένυα

© Giraffe Manor, Hotel with Giraffes – The Safari Collection

Στο θέρετρο 12 δωματίων Giraffe Manor στην Κένυα – ένα από τα πιο ξεχωριστά στο «χαρτοφυλάκιο» του Africa’s Safari Collection – οι φιλόξενοι υπάλληλοι διδάσκουν στους επισκέπτες πώς να ταΐζουν καμηλοπαρδάλεις.

Το ξενοδοχείο χτίστηκε το 1932 σε υψόμετρο περίπου 1900 μέτρων και φιλοξενεί ένα κοπάδι από καμηλοπαρδάλεις του Ρότσιλντ που απειλούνται με εξαφάνιση και λατρεύουν να τεντώνουν τους μεγάλους λαιμούς τους για να «εισβάλουν» από τα παράθυρα του εστιατορίου για ένα σνακ.

Κάθε δωμάτιο είναι εφοδιασμένο με τροφή για καμηλοπαρδάλεις, έτσι ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να ταΐσουν τους «απρόσκλητους» – αλλά πάντα ευπρόσδεκτους – επισκέπτες από τα δωμάτια τους ανά πάσα στιγμή.

Dog Bark Park Inn, Αϊντάχο

© Wikimedia Commons

Το Dog Bark Park Inn στο Αϊντάχο των ΗΠΑ βρίσκεται σχεδόν σε κάθε λίστα με τα πιο περίεργα ξενοδοχείο στον κόσμο για κάποιον καλό λόγο: έχει σχήμα σκύλου.

Επίσης, τα πάντα μέσα στο φιλόξενο ξενοδοχείο είναι εμπνευσμένα από τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, από τα μαξιλάρια, το κρεβάτι και τα βιβλία έως τα μπισκότα, τα επιτραπέζια παιχνίδια και τις κουρτίνες.

Όντας κάτι περισσότερο από ένα περίεργο αξιοθέατα στην άκρη του δρόμου – αν και είναι και αυτό – το «Sweet Willy», το οποίο χτίστηκε το 2003, είναι κατασκευασμένο από ξύλο, μέταλλο και στόκο. Και ναι, τα κατοικίδια επιτρέπονται.

Capsulevalue Kanda, Τόκιο

© Capsule Value Kanda/Facebook

Τα «ξενοδοχεία-κάψουλες» είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από την Οζάκα και έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλη την Ιαπωνία. Πρόκειται για εξαιρετικά μικρούς χώρους λίγων τετραγωνικών μέτρων, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι ο ένας δίπλα και πάνω από τον άλλο.

Μη έχοντας πολλά περισσότερα να τους προσφέρει, στο Capsulevalue Kanda οι επισκέπτες μπορούν να κοιμηθούν, να κάνουν μπάνιο και να προχωρήσουν. Είναι έτσι μια εξαιρετική επιλογή για επαγγελματίες τουρίστες που αλλάζουν συνεχώς τοποθεσίες.

Διατίθεται δωρεάν Wi-Fi σε ολόκληρο το κατάλυμα και οι επισκέπτες μπορούν αν χρησιμοποιήσουν υπολογιστές. Κάθε κάψουλα-δωμάτιο διαθέτει τηλεόραση, ραδιόφωνο και ξυπνητήρι. Τα μπάνια και οι τουαλέτες είναι κοινόχρηστα.

Sun Cruise Resort, Νότια Κορέα

Το Sun Cruise Resort βρίσκεται σε έναν παράκτιο βράχο στο Jeongdongjin – ένα τουριστικό προορισμό γνωστό για το γεγονός ότι παρέχει την καλύτερη θέα της ανατολής του ηλίου στη Νότια Κορέα.

Kokopelli’s Cave, Νέο Μεξικό

© Kokopelli’s Cave

Το Kokopelli’s Cave είναι ένα κατάλυμα χτισμένο μέσα σε μια σπηλιά στους κατακόρυφους βράχους του ψαμμιτικού σχηματισμού Ojo Alamo – η δημιουργία του οποίου χρονολογείται πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια.

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο, πολυτελές «bed and breakfast» κατάλυμα 300 μέτρα πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Λα Πλάτα. Η είσοδος του είναι τοποθετημένη σε μια κάθετη πλαγιά του βράχου, με τους επισκέπτες να φτάνουν εκεί περπατώντας σε ένα κεκλιμένο μονοπάτι με σκαλοπάτια που έχουν δημιουργηθεί από την επεξεργασία ψαμμίτη.

Η κορυφή του σπήλαιου «προσφέρει» μια εξωπραγματική θέα στα εντυπωσιακά νοτιοδυτικά ηλιοβασιλέματα και τις πολιτείες της Αριζόνα, του Νέου Μεξικού, της Γιούτα και του Κολοράντο.

Το σπήλαιο αρχικά προορίζονταν για να γίνει γραφείο για τον ιδιοκτήτη του Μπρους Μπλακ, ο οποίος είναι γεωλόγος. Οταν το σχέδιό του δεν υλοποιήθηκε, αποφάσισε να το μετατρέψει σε τουριστικό κατάλυμα.

No Man’s Fort, Ηνωμένο Βασίλειο

© Solent Forts/Instagram

Χτισμένο ως γραμμή άμυνας εναντίον εχθρικών επιθέσεων στο Σόλεντ και το Πόρτσμουθ, το No Man’s Fort είναι το μεγαλύτερο από τα τρία εντυπωσιακά τεχνητά οχυρά που σχηματίζουν το Solent Forts.

Από τη στιγμή που αντικρίζει κάποιος το εντυπωσιακό οχυρό στον ορίζοντα, καθώς το ιδιωτικό σκάφος πλησιάζει, είναι αδύνατο να μην νιώσει ενθουσιασμό και δέος. Διαθέτοντας 22 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, το πιο εντυπωσιακό σχετικά με το θέρετρο είναι η τεράστια ποικιλία εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων που προσφέρει.

Με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, οι επισκέπτες απολαμβάνουν σε όλο της το μεγαλείο τη θέα της άγριας ομορφιάς και του εξωπραγματικού τοπίου που δημιουργεί η θάλασσα.

Skylodge Adventure Suites, Περού

© Natura Vive

Το Skylodge Adventure Suites παρέχει τη δυνατότητα στους «τολμηρούς» επισκέπτες να κοιμηθούν μέσα σε διαφανείς πολυτελείς κάψουλες που κρέμονται στην κορυφή ενός βουνού στην Ιερή Κοιλάδα του Περού, περίπου 15 χιλιόμετρα βόρεια του Κούσκο.

Υπάρχουν συνολικά τέσσερις κάψουλες. Οι τρεις από αυτές έχουν κρεβάτια, μια μικρή τραπεζαρία και μια ιδιωτική τουαλέτα, ενώ η έξοδος βρίσκεται στο επάνω μέρος τους. Μπορούν να φιλοξενήσουν έως τέσσερα άτομα και έναν συνοδό. Η τέταρτη χρησιμοποιείται σαν κοινόχρηστη τραπεζαρία.

Η ιδέα ανήκει στον ορειβάτη Αριο Φέρι, ο οποίος εμπνεύστηκε από τις σκηνές που κρεμάνε οι αναρριχητές για να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για να φτάσουν στο σημείο, οι επισκέπτες πρέπει να διανύσουν 400 μέτρα από το αναρριχητικό μονοπάτι «Via Ferrata» και να χρησιμοποιήσουν zipline. Η θέα στην κοιλάδα Ουρουμπάμπα τους ανταμείβει.

Red Caboose Motel, Πενσυλβάνια


© The Red Caboose Motel & Restaurant/Facebook

Οι λάτρεις των τρένων διαθέτουν αρκετές επιλογές από μοναδικά καταλύματα που βρίσκονται σε ατμομηχανές που δεν λειτουργούν. Το Red Caboose Motel στην Πενσυλβάνια είναι μια από τις πιο ξεχωριστές.

Οι ιδιοκτήτες του έχουν μετατρέψει τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή από βαγόνια τρένων σε ένα ιδιόμορφο ξενοδοχείο που περιβάλλεται από το αγρόκτημα Άμις. Έχουν δημιουργήσει επίσης ένα εστιατόριο που ονομάζεται Casey Jones ‘Restaurant, ενώ όσοι διαμένουν στο κατάλυμα μπορούν να επισκεφτούν το εντυπωσιακό Μουσείο Σιδηροδρόμων της Πενσυλβάνια που βρίσκεται αρκετά κοντά στις εγκαταστάσεις.

Πηγή: travelestate.gr